Şeful ANPC Constanţa îi răspunde indirect lui Tudose, deranjat de controalele insectorilor

E.b. | 21.07.2017

La câteva ore de la avertismentul pe care premierul Tudose l-a adresat inspectorilor Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, şeful acestei instituţii cere părerea opiniei publice.

Pe aceeași temă

 

Este bine ceea ce facem sau nu este bine?”, întreabă inspectorul. În plus, inspectorii ANPC au închis o patiserie şi un fast food din gara Constanţa, făcând publice şi imagini de acolo.

 

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct CJPC Constanța a postat un material video pe pagina de Facebook a ANPC – CJPC Constanţa (autoritatea pentru protecţia consumatorilor din Constanţa) în care invită opinia publică la un sondaj de opinie.

 

Este bine ceea ce facem sau nu este bine? Este bine că am ales calea transparenței și informării corecte? Îmi doresc să aflu exact opinia dumneavoastră.”, întreabă Horia Constantinescu.

 

Postarea sa a declanşat un val de reacţii. Sute de mesaje i-au transmis încurajări şi îndemnuri spre a-şi continua activitatea.

 

 

 

 

Reacţia lui Horia Constantinescu a venit la doar câteva ore după ce premierul Mihai Tudose, aflat pe litoral, la inaugurarea unui hotel de lux a transmis că nu vrea eroi apăruţi peste noapte, făcând referire directă la controalele inspectorilor ANPC pe litoral.

Coincidenţă sau nu, proprietarul hotelului inaugurat și de premierul Tudose, Mohammad Murad, fondatorul unui important lanț hotelier din România,  spune că aceste verificări făcute de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului sunt doar acţiuni de imagine.

 

 

Premierul Mihai Tudose, despre controalele ANPC: „Atât timp cât aceste armate de oameni vor acţiona cu bună credinţă şi pentru interesul cetăţeanului sunt perfect de acord nu-mi plac acei eroi de peste noapte care se trezesc foarte brusc că ei sunt salvatorii naţiei şi taie în carne vie unde nu e cazul neaplicand nici măcar legislaţia în vigoare pe legea prevenţiei. Unde sunt cazuri flagrante, evident, că măsuri drastice se impun”.

 

De fapt, acțiunile CJPC l-au deranjat foarte tare și pe unul dintre investitorii din turismul de pe litoral, Mohammad Murad. Acesta a inaugurat recent un hotel de cinci stele, iar la recepție au participat mai mulți politicieni, inclusiv premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea.

 

„Controalele sunt o modă care văd că a dispărut, dar cu ultimele făcute de OPC nu sunt de acord. Ei controlează zece hoteluri, găsesc la un hotel nereguli, fac din asta mare tam-tam ca să arate şefilor că ei fac treabă, dar indirect ne fac imagine negativă. Normal ar fi dacă am fost la zece hoteluri, iar nouă sunt în regulă, pe comunicatul de presă să spună că cele nouă hoteluri sunt OK, dar unul nu este în regulă, încât presa să aibă ce spune, şi ştiri negative şi ştiri pozitive”, a declarat  Mohammad Murad.

 

Responsabilul de aceste controale - şeful de la Protecţia Consumatorului Constanţa - spune că e gata să dea explicaţii în faţa prim-ministrului. Precizează însă din start că lucrurile pe care le-au descoperit subalternii săi pe litoralul românesc sunt "de noaptea minţii".

 

În plus, Horia Constantinescu adaugă că e posibil ca buna colaborare pe care a avut-o cu presa să-i fi afectat relaţia cu şefii săi.

 

Horia Constatinescu, şeful CJPC Constanţa: „Mă pun la dispoziţia primului ministru pentru orice explicaţie şi nu pentru a mă scuza sau pentru a mă justifica, ci pentru a explica că lucrurile găsite pe litoralul românesc sunt de noaptea minţii în unele situaţii şi ştiţi şi dumneavoastră, pentru că au fost mai mult decât transparente în presă. Colaborarea cu dumneavoastră am considerat-o esenţială şi poate acest lucru a dăunat relaţiei dintre mine şi superiorii mei”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22