„Tango la cetate“ continuă cu Argentango la Biertan

Fara Autor | 21.07.2017

2017 / 07 / 28

Pe aceeași temă

„Tango la cetate“ continuă pe 28 iulie cu un nou concert susţinut la Cetatea Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania, de grupul ArgEnTango, format din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) şi Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români, Răzvan Suma (violoncel) şi Rafael Butaru (vioară). În repertoriul proiectului „Tango la cetate“ se găsesc tangouri extrem de cunoscute, precum Por una cabeza, melodie devenită celebră în toată lumea, dar şi câteva tangouri româneşti.

 

Răzvan Suma:  „Au fost primele concerte dedicate repertoriului de tango mai comercial de ArgEnTango. Sperăm ca această idee să ajungă în cât mai multe cetăţi, castele, cetăţi fortificate. Pur şi simplu, de aici a pornit ideea, de la performanţşele pe care le-au obţinut managerii acestor cetăţi şi castele superbe care au dus la refacerea acestora şi intrarea lor în circuitul turistic. Noi aducem tangou-ul acolo unde se cere, iar dacă acest decor medieval a existat cu mult înaintea tango-ului, asta nu înseamnă că noi nu putem să îi aducem o nouă viaţă prin muzică. Este un repetoriu accesibil pentru absolut toată lumea, din care nu lipsesc Carlos Gardel, Astor Piazzolla, nume cheie care aduc publicul la sala de concert. Mai presus de toate, însă acesta este un repertoriu cântat autentic. Să nu uităm că ArgEnTango este un proiect în care sunt trei argentinieni, iar eu sunt pe jumătate adoptat.”

 

Analia Selis: „Ne doream foarte mult acest Tango la Cetate, ne doream să aducem această muzică în locurile unde sunt cetăţi şi castele. Pe măsură ce le descopăr îmi dau seama că nu mi-am imaginat că sunt atât de frumoase. În plus, ne bucurăm şi că acest turneu are o componentă umanitară. Suntem asociaţi cu Hospice Casa Speranţei, care se ocupă să facă mai frumoase ultimele zile din viaţă oamenilor care au boli în stadii terminale. Ne-am asociat cu ei, vrem să îi ajutăm, prin donaţiile care se fac în concerte special pentru ei. La primul concert am avut mai multe emoţii, pentur că sunt locuri noi şi este un repertoriu nou pentru o parte a grupului. Sperăm să ajungem de fiecatre dată la public aşa cum am ajuns cu Piazzolla, anul trecut.”

 

Ideea acestui nou proiect al ansamblului ArgEnTango s-a născut anul trecut în timpul turneului national „Piazzolla, o poveste autentica”, pe de o parte dintr-o dorinţă a ansamblului de a continua drumul împreună, iar pe de altă parte din dorinţa de a aduce tangoul în locuri neobişnuite şi, de ce nu, de a promova cetăţile fortificate din România, un tezaur cultural şi turistic prea puţin cunoscut. În primăvara anului 2016, ArgEnTango s-a lansat ca un proiect unic în România şi a umplut sălile în toate concertele prezentate până la acest moment. Cvintetul româno-argentinian are acum în spate experienţa a zeci de concerte împreună, aşadar recitalurile din seria „Tango la cetate” au fost deja a fi evenimente de mare succes.

 

Artiştii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranţei (www.hospice.ro) există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor şi adulţilor cu boli incurabile.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22