Mureșan: Tudose a semnat la Chișinău cu omologul său moldovean frăția intereselor PSD/PD

E.b. | 22.07.2017

Europarlamentarul Siegfried Mureșan susține că, prin vizita sa în Republica Moldova, premierul Mihai Tudose "a semnat" cu omologul său moldovean, Pavel Filip, "frăția intereselor PSD - PD (Partidul Democrat din R.Moldova).

Pe aceeași temă


 

În opinia lui Mureșan, au fost ignorate recomandările Comisiei de la Veneția privind noile prevederi ale legislației electorale. Totodată, au fost sfidați oamenii care au protestat pe străzile Chișinăului față de aceste modificări.


"Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a semnat astăzi, la Chișinău, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, frăția intereselor PSD — PD. Sfidând adevăratele nevoi ale românilor de peste Prut și ale cetățenilor moldoveni și recomandările instituțiilor europene și internaționale menite să asigure consolidarea democrației și a legii în Republica Moldova, prim-ministrul Mihai Tudose, așa cum ne-a obișnuit și în România partidul său, PSD, a ignorat recomandările Comisiei de la Veneția privind noile prevederi ale legislației electorale și a sfidat oamenii care chiar în acele momente protestau pe străzile Chișinăului împotriva acestor modificări", afirmă Siegfried Mureșan, conform Agerpres.

 

Europarlamentarul adaugă că graba cu care oficialii moldoveni au procedat la schimbarea legislației electorale amintește "de graba cu care au fost date ordonanțele de urgență ale penalilor de la începutul anului prin care PSD dorea să facă scăpați marii corupți ai României".

 

"Noile prevederi ale legislației electorale întorc Republica Moldova în urmă cu 10 de ani, când comuniștii stăpâneau țara și o prăduiau după bunul plac al unor oligarhi și lideri străini a căror singură grijă a fost cum să slăbească puterea cetățenilor pentru a putea jefui după bunul plac miliardele din banul public al Republicii Moldova. Astăzi, spre uimirea tuturor partenerilor noștri europeni și internaționali din democrațiile consolidate, prim-ministrul României, Mihai Tudose, a aplaudat o astfel de inițiativă. Cariera lui externă s-a terminat înainte să înceapă. Din păcate, asta se întâmplă pe seama sfidării intereselor românilor și ale cetățenilor moldoveni", mai afirmă Mureșan.

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că schimbarea sistemului de alegeri în Republica Moldova este un drept al Parlamentului și a afirmat că ceea ce este ieșit din comun a fost "distorsionarea realității de cei neprieteni care au ajuns cu mesajul la Bruxelles întors complet".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22