Viktor Orban, mesaj anti-UE la Baile Tusnad: Ungaria sprijina Polonia in fata «inchizitiei»

E.b. | 22.07.2017

Premierul ungar Viktor Orban, care se afla in Romania, la Baile Tusnad, a declarat ca Budapesta va lupta pentru a apara Polonia de sanctiunile Uniunii Europeane. Ca si liderul polonez Jaroslaw Kaczynski, Viktor Orban a intrat in ultimii ani in conflicte cu Bruxellesul.

Pe aceeași temă

 


 
In opinia premierului maghiar, UE ameninta Varsovia cu sanctiuni din cauza planurilor de a extinde controlul guvernamental asupra justitiei, informeaza Reuters, preluata de HotNews.  

 

Declaratia sa vine in conditiile in care  puterea din Polonia continua ceea ce numeste reforma Curtii Supreme, in ciuda protestelor de strada si a amenintarilor cu sanctiuni ale Uniunii Europene.  

 

Ofensiva inchizitoriala impotriva Poloniei nu va reusi niciodata pentru ca Ungaria isi va folos toate instrumentele din Uniunea Europeana pentru a-si arata solidaritatea cu polonezii, a spus Viktor Orban la lucrarile Universitatii de vara de la Baile Tusnad - Romania

 

"Ungaria va continua să-și promoveze interesele naționale și din cauza prieteniei cu Polonia și din cauza intereselor comune. Trebuie să spunem clar, această inchiziție împotriva Poloniei nu va avea rezultate pentru că noi, Ungaria, ne vom folosi de toate mijloacele ca să ne exprimăm solidaritatea cu Polonia și cu polonezii", a afirmat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale asigurată de organizatori, transmite Agerpres.

 

Premierul ungar s-a referit la ultimele reacțiile venite din partea Comisiei Europene și a Departamentului de Stat American, pe fondul adoptării legii privind reforma Curții Supreme poloneze, despre care Opoziția susține că va slăbi independența sistemului judiciar. 

Ca si liderul polonez Jaroslaw Kaczynski, Orban a intrat in ultimii ani in conflicte cu Bruxellesul, care considera ca nu respecta libertatile democratice, iar premierul ungar a pozat ca un luptator pentru libertate impotriva extinderii puterii institutiilor UE.

 

Viktor Orban participa sambata la conferinta Europa Centrala, un punct sigur!?, organizata in cadrul Universitatii de Vara Tusvanyos de la Baile Tusnad 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22