Maia Sandu: Premierul Tudose a încurajat un sistem electoral care favorizează forţele pro-ruse

E.b. | 22.07.2017

Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate din Moldova, a apreciat că declaraţiile făcute la Chişinău de către premierul român Mihai Tudose reprezintă o încurajare publică a adoptării unui sistem electoral care favorizează forţele pro-Kremlin.

Pe aceeași temă

 


În opina liderului politic din Republica Moldova, respectivul sitem elecoral va duce la sfârşitul democraţiei în Moldova.

 

Am aflat cu regret că, în timp ce noi protestam împotriva abuzurilor unei guvernări care vrea să ne ducă pe calea dictaturii, premierul Tudose a încurajat public adoptarea unui sistem electoral care va favoriza forțele pro-Kremlin la următoarele alegeri și care înseamnă sfârșitul democrației în Republica Moldova, a scris Maia Sandu pe pagina ei de Facebook.

 

O lege criticată de instituțiile europene, care introduce un sistem electoral ce a eșuat în România, Georgia și Ucraina, nu poate fi potrivită pentru Republica Moldova. De aceea, am aprecia ca pe viitor reprezentanţii guvernului României să fie mai atenţi la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, să nu se lase dezinformaţi de forţe care promovează valori total opuse celor promovate de România în regiune. Să nu uite că guvernanții actuali, care se prezintă ca prieteni ai României, l-au aburcat pe Igor Dodon, cel mai mare românofob, în funcția de președinte al Republicii Moldova.

 

Maia Sandu,contracandidat al lui Igor Dodon la alegerile prezidenţiale, le cere oficialilor români să nu se lase dezinfomaţi şi să nu uite că guvernanţii de la Chişinău au contribuit la succesul electoral al lui Dodon.

 

*******************

 

Premierul Mihai Tudose a afirmat, vineri, la Chişinău, că adoptarea unui nou sistem electoral în Moldova nu afectează procesul democratic, primul-ministru apreciind că declaraţiile critice la adresa modificărilor vin după ”o distorsionare a realităţii de neprieteni”.

 

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat joi, pe Facebook, că a promulgat legea privind trecerea de la sistemul de vot uninominal la cel mixt.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22