Dragnea a convocat, după 10 luni, Biroul Permanent Național al PSD și a plecat în vacanță

Redactia | 24.07.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, a convocat azi o şedinţă cu membrii Biroului Permanent Naţional al partidului. Ședința, însă, este prezidată de Marian Neacșu.

Pe aceeași temă

 

UPDATE Şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD a început luni, la ora transmiterii acestei ştiri, secretarul general al partidului, Marian Neacşu fiind mandatat să o prezideze, în condiţiile în care preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, este în vacanţă şi nu participă la reuniune.

 

La BPN este prezent premierul Mihai Tudose, alături de vicepremierul Marcel Ciolacu şi de ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, care le va prezenta social-democraţilor detalii despre PNDL. Aceasta este prima şedinţă a BPN după mai bine de 10 luni, ultima reuniune având loc pe 7 septembrie 2016, când liderii social-democraţi au decis convocarea unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional pentru validarea listei candidaţilor PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

 

După începerea campaniei electorale, Biroul Permanent Naţional nu s-a mai întrunit, liderii partidului fiind preocupaţi de activităţile electorale din teritoriu. Atât Sorin Grindeanu, cât şi Victor Ponta i-au imputat lui Liviu Dragnea că a impus un stil autoritar de conducere a partidului, inclusiv prin întreruperea seriei şedinţelor săptămânale ale Biroului Permanent Naţional, scrie News.ro.

 

Printre temele aflate pe ordinea de zi regăsindu-se și situația filialei Timiș, rămasă fără lider după ce Sorin Grindeanu a fost demis de CEx al PSD, conform Agerpres.

 

Se aşteaptă însă ca în cadrul acestei ședințe, care va începe la ora 12.00, să se ia o decizie clară privind statutul de membru de partid al celor care au criticat deschis politica lui Liviu Dragnea. Este vorba, în primul rând, despre Victor Ponta, Sorin Grindeanu şi Cătălin Ivan, conform unor surese din partid,

 

În opinia conducerii PSD, trebuie adoptată o decizie formală, după ce joi, 20 iulie, secretarul de stat în Ministerul Educației Petru Andea a anunțat că a fost desemnat de către conducerea PSD să se ocupe de coordonarea activității filialei PSD Timiș.

 

''Conducerea națională a PSD m-a desemnat să mă ocup de coordonarea activității filialei în perioada care urmează, de la 1 august. Sunt vicepreședinte coordonator. Eu am oficial funcția de vicepreședinte al organizației. Domnul Sorin Grindeanu și-a pierdut calitatea de membru al PSD în urma deciziei CEx, ca urmare nu avem președinte, iar dintre vicepreședinți, am fost desemnat eu să coordonez activitatea până când se vor organiza alegeri în filială, cel mai probabil în toamnă'', afirma Petru Andea la momentul respectiv. 


 

Este  prima şedinţă a conducerii PSD, după mai bine de 10 luni.

 

***************

 

Atât Sorin Grindeanu, cât şi Victor Ponta i-au imputat lui Liviu Dragnea că a impus un stil autoritar de conducere a partidului, inclusiv prin întreruperea seriei şedinţelor săptămânale ale Biroului Permanent Naţional.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22