Prăbuşire în sondaje pentru liderul PSD, cu mai mult de jumătate sub procentele partidului

Dora Vulcan | 24.07.2017

Marian Neacşu, secretar general al PSD, confirmă declarațiile fostului premier Victor Ponta privind cota de popularitate a lui Liviu Dragnea în sondaje, cu foarte mult mai scăzută decât cea a PSD. Ar fi momentul ca PSD să scape de balast.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Şi Grindeanu a confirmat informaţia luni seara, la TVR.  Fostul premier Sorin Grindeanu spune că, în acest moment, părerea proastă despre Liviu Dragnea este la un nivel de 87-88%.

 

”Datele unui sondaj intern al PSD ne arată ce cred oamenii despre Liviu Dragnea. Părere proastă despre Liviu Dragnea 87-88%, părere bună despre Liviu Drangea 12-13%. Aceste cifre vor începe să fie resimțite de PSD și la un moment dat partidul va reacționa (...) Eu vreau să știu dacă PSD se mai poate reinventa, pentru că în acest moment în partid nu există decât oameni care îi zic lui Liviu Dragnea: da, șefu, aveți dreptate, doar niște yesmani”, a spus Grindeanu la TVR.

 

 

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, a aruncat pe piață cifre dintr-un sondaj intern al PSD, în care se arată că deși partidul este la peste 40%, liderul Liviu Dragnea este la doar 15%. Aceste cifre sunt confirmate de secretarul general al PSD, Marian Neașcu, care susține că Liviu Dragnea este foarte preocupat de încrederea politică scăzută în rândul electoratului.

 

 

Neacșu dixit: „Asta este o problemă care îl preocupă pe Liviu Dragnea. În campanie dl Dragnea era foarte aproape, dar partidul, fiind o masă mai mare, pierde mai greu decât o persoană. (...)  Eu simt că Liviu Dragnea e în continuare locomotiva. Mai are multe de demonstrat. Sunt sigur că va reveni și eu cred că acolo unde a reușit dl Dragnea să aducă partidul nu a mai reușit nimeni”.

 

 

 

  • Ponta: Tudose va prelua conducerea PSD, e inevitabil, în condiţiile în care Liviu Dragnea ar fi sub scorul formaţiunii. E o mare slăbiciune pentru PSD

 

 

Fostul premier social-democrat Victor Ponta spunea duminică seara că actualul prim-ministru, Mihai Tudose, va prelua probabil conducerea PSD.

 

 

„Eu cred că la un moment dat Tudose va prelua conducerea PSD. Este inevitabil. (...) Domnul Dragnea este o mare slăbiciune pentru PSD. În istoria PSD, Ion Iliescu a fost un pic înaintea partidului, Năstase, Geoană aveau o imagine foarte bună. E prima dată când partidul are 40% și liderul are 15%, adică nu merge chestia asta”, a spus Victor Ponta la Antena 3.

 

 

Ponta a spus că Tudose are o experienţă parlamentară mare şi, spre deosebire de Sorin Grindeanu, nu va mai putea fi schimbat din funcţie de Liviu Dragnea.

 

 

Fostul premier a mai spus că Mihai Tudose a făcut deja câteva lucruri bune, precum faptul că l-a schimbat pe şeful ANAF şi că a făcut o vizită la Chişinău.  

 

 

Victor Ponta a adăugat că nu are un „război personal“ cu Liviu Dragnea, afirmând că liderul PSD Liviu Dragnea era „un foarte bun număr doi“ în partid, însă acum este „un catastrofal număr unu“.

 

 

 

 

  • Europarlamentarul PSD Catalin Ivan anunta un proiect politic in interiorul partidului: "Nu ai voie sa critici daca nu pui macar o solutie in loc"

 

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan anunta pe pagina sa de Facebook un nou proiect politic pentru PSD, in interiorul partidului, fara a detalia cine face parte din aceasta si cum va arata. El sustine ca l-a criticat pe Liviu Dragnea pentru stilul autoritar in care conduce partidul si pentru lipsa de directie, insa crede ca "nu ai voie sa critici daca nu pui macar o solutie in loc".

 

Ce spune Ivan vineri dimineata:

 

"Lucram deja la un nou proiect politic pentru PSD, in interiorul partidului. Cred ca nu ai voie sa critici daca nu pui macar o solutie in loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul inchis, autoritar spre dictatorial, in care conduce partidul, pentru lipsa de viziune si de directie din ultimul timp. Foarte curand vom prezenta public propunerea noastra de proiect politic pentru colegii nostri, membri ai PSD. Vom analiza atunci cate din propunerile noastre vor fi bune si cate nu. Important este sa avem o dezbatere interna nu despre cum intarim puterea unei persoane in partid, in niciun caz despre cum sa-i aparam pe unii sa nu ajunga in fata instantei sau cum sa-i ajutam sa se imbogateasca mai usor din banii publici, ci despre cum trebuie sa arate un partid de stanga curat, modern, european, credibil. Unii se vor intreba, pe buna dreptate, cine suntem cei care vom prezenta acest proiect. Toate la momentul potrivit."

 

 

Ivan a declarat ulterior, la Antena3: "Nu e niciun secret pentru nimeni ca, dupa motiunea de cenzura, eu si Sorin Grindeanu lucram si discutam mai des".

 

In aceeasi emisiune, secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a afirmat ca Ivan a fost exclus din PSD.

 

Ivan  a adaugat ca cei implicati in acest proiect urmaresc sa se declanseze dezbateri in interiorul PSD, pentru ca acest lucru nu a mai avut loc de mult timp. Proiectul ar urma sa fie lansat in toamna.

 

În luna februarie, in contextul in care Catalin Ivan a criticat guvernul Grindeanu si conducerea PSD pentru Ordonanta 13, Liviu Dragnea a contestat calitatea de membru PSD al lui Ivan, spunand ca acesta a fost exclus de mai mult timp de organizatia Sector 1. Catalin Ivan a insistat in schimb ca discutia despre calitatea sa de membru de partid este una falsa, intrucat el este, din 2015, membru al PSD Dobrovat. De altfel, Catalin Martinus, presedintele organizatiei PSD Dobrovat, a confirmat ca eurodeputatul este si in prezent membru al organizatiei.

 

Ulterior, Ivan l-a criticat in repetate randuri pe Dragnea si l-a sustinut pe fostul premier Sorin Grindeanu.

 

Catalin Ivan figura pe lista de membrii ai organizatiei PSD din comuna Dobrovat, a fost exlus in urma cu doi ani din PSD, dar nici pana in prezent situatia sa nu a fost clarificata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22