Carmen Dan vrea să elimine constrângerile polițiștilor legate de utilizarea armamentului

E.b. | 25.07.2017

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că își dorește eliminate constrângerile care fac în prezent ca polițiștii să aibă rețineri evidente în a utiliza armamentul din dotare.

Pe aceeași temă

 

 

"Referitor la uzul de armă — pentru că acest act normativ vizează toți angajații MAI care dețin o armă de serviciu, am decis ca procesul de modificare a acestei reglementări să fie realizat la nivelul ministerului. Personal, îmi doresc să eliminăm toate acele constrângeri care fac în prezent ca polițiștii să aibă rețineri evidente în a utiliza armamentul din dotare și aceste modificări îmi doresc să fie finalizate cât mai repede, pentru a avea până la sfârșitul acestui an acest pachet complet care privește întărirea autorității polițistului", a afirmat Carmen Dan, într-o conferință de presă la sediul MAI, conform Agerpres.

 

Ea a arătat că, pentru a evita situații similare celei de la Suceava, la sediul MAI se vor inventaria toate resursele pe care Jandarmeria le poate pune la dispoziție pentru a completa deficitul de polițiști din domeniul ordinii publice.

 

"Pregătim o evaluare completă în ceea ce privește prioritățile logistice care țin de echipamentul de protecție al polițiștilor și această analiză o voi prezenta inclusiv primului-ministru. Nu vreau să detaliez acum ce e mai prioritar, pentru că vreau să ascult opinia polițiștilor. Că este vorba de veste de protecție sau de armament sau de orice alte mijloace de intervenție — vom vedea care este și opinia celor care le folosesc și vor folosi aceste mijloace. Am spus că vom avea o abordare consultativă și așa va fi", a subliniat ministrul Carmen Dan. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22