Un misogin de la USR: femeile sunt făcute să fie mame și soții, altfel sunt frustrate

Dora Vulcan | 25.07.2017

Andrusceac Antonio, consilier local al USR in Sectorul 4, crede că femeile ”sunt făcute” cu misiune limitată și strict definită: să ajungă mame și soții. Antonio este de părere că, dacă nu-și împlinesc această unică menire, femeile devin ”frustrate” și atunci ajung să se ascundă în spatele unui ”ecuson agățat de gât”.

Pe aceeași temă

 

 

 

Antonio Andrusceac merge pe urmele Gabrielei Firea. Numai că el nu este coleg de partid cu Gabriela Firea ci este consilier USR. El a aflat pentru ce sunt ”făcute” femeile. Și ce face un individ aflat în situația imposibilă de a deține adevărul absolut? Dă șfară în țară și pune repede un anunț pe Facebook. Să nu moară omenirea fără descoperirea sa, veritabilă perlă de înțelepciune și cultură. Mai greu i-a fost lui Andrusceac să administreze reacțiile ”frustraților” - femei și bărbați, ”progresiști” sau nu, dar care au făcut imprudența să-l voteze. Și care au transmis un gând bun întregului USR și garanția că nu-l vor mai vota data viitoare cu așa specimene în componență. Ar fi interesant de urmărit o discuție între Andrusceac și Clotilde Armand, soție și mamă, dar și manager. Vorba unui comentator de pe pagina nefericitului Andrusceac (nefericit în măsura în care are de dus zilnic povara adevărului absolut și a propriei suficiențe): ” Intelesesem ca in USR se intra greu, cu interviu, verificari... Si dupa atata scremere, ia uite ce luminatie de consilier! Si domn elegant, pe deasupra”.

 

 

Antonio Andrusceac, consilier USR la Sectorul 4, a stârnit o dezbatere foarte aprinsă pe contul său de socializare nu atât pentru postarea pe care a făcut-o (un set de fotografii cu mesaje graffiti în favoarea deciziei personale asupra propriei vieți, contestată de susținătorii așa-zisei familii tradiționale, cu comentariul Astia sunt " progresistii "....va doriti genul asta de " progres ". ..:( ?”) cât pentru comentariile pe care le-a făcut ulterior și pentru grosolănia cu care și-a gratulat proprii votanți, care recunosc că i-au dat votul pentru parlament și care nu-i împărtășesc șablonul pe care Andrusceac l-ar vrea aplicat pentru a decide asupra vieții lor.

 

 

Ce anume l-a determinat pe Andrusceac să scrie o asemenea grosolănie? Faptul că unul dintre cei care l-au votat la Parlament, o tânără de 27 de ani, a comentat: ”Eu le-as desena pe frunte celor ce au iesit la mars fix ce scrie acolo. Tatuat pe vesnicie. Viata mea, corpul meu, decizia mea. Fanatismul religios, interzicerea unui drept si condamnarea la viata a unui prunc nedorit merita taxata in cel mai "progresist" mod cu putinta. (…)   Eu spun sa iesiti la mars si sa adoptati fiecare in parte macar unul din cei 60.000 de copii aflati in prezent in centrele de plasament din tara. Si pentru celelalte cateva zeci de mii care mor de foame, care sunt abuzati, care nu au vazut in viata lor o cada, o cabina de dus.” Și pentru că a îndrăznit să nu-i împărtășească viziunea asupra misiunii limitate a femeii.

 

 

Preaplinul, însă, a fost atins de Andrusceac atunci când a scris: 

 

 

"Nu va mai mintiti. TOATE femeile sunt facute sa fie mame si sotii. Frustrarile nu se ascund in spatee 'carierei'. Ce-i de fapt 'cariera':)? O aparenta de importanta data de un ecuson agatat de gat, un salariu destul de prost pentru multa umilinta si renuntari? Prima casa sau masina luate intr-un milion de rate, doar ca sa vada Satu' ca fata s-a ajuns....nu pacalesc insa pe nimeni, tot neimplinite raman, fara familii, fara copii....auzind mereu - 'da' tu mama, nu te mai mariti?' Pentru ca in intelepciunea lor, mamele, bunicile, stiu care este adevarata implinire a femeii...". 

 

 

 

 

Din nefericire pentru Andrusceac, cei care au făcut imprudența să-i acorde votul nu fac parte din categoria încastrată în șablonul său și i-au dat replici pe măsura; atât doar că nu au avut nevoie pentru asta de grosolănie ci doar de sfântul umor: 

 

 

 

 

Cum se autodefinea Andrusceac în campania pentru parlamentare

 

 

Antonio Andrusceac s-a născut în 1967 şi este asistent social-teolog.

 

 

Spune despre el că a lucrat până în 2007 la companii naţionale şi internaţionale, pe poziţii de top manager, după care s-a dedicat acţiunilor sociale, ajungând să fie premiat chiar de Patriarhia Română.

 

 

 

„Sunt un activist mai vechi, unul dintre cei care în jurul lui Nicuşor Dan am strâns un număr mic la început de membri, dar cu care am ajuns în foarte scurt timp a doua forţă politică în Bucureşti (…). Nu e important numărul, ci e importantă calitatea oamenilor”.

 

 

„Sunt un militant vechi, care nu crede într-un soi de patriotism local dus peste anumite limite. Sunt român, sunt un om care am (sic!) dovedit prin activitatea mea că sunt competent. Şi asta au spus-o alţii despre mine, nu o spun eu. (tocmai o spune - n.r.). Am rădăcini în zona puţin mai de peste graniţa actuală”.

 

 

Explicând candidatura la Botoşani, USR-istul a menţionat că socrul său, graficianul Petru Hagiu, „este o personalitate culturală a judeţului Botoşani” şi că bunica dinspre mamă este din Iaşi.

 

„Cred că este suficient ca pe lângă activitatea şi experienţa pe care am dobândit-o cu USR-ul la Bucureşti, să fiu un factor care poate să aducă atât din experienţa noastră, a celor care am fondat filialele din Bucureşti, cât şi din experienţa managerială şi experienţa mea de viaţă”,

 

 „Unii de aici erau foarte tineri când am văzut eu pentru prima dată Botoşaniul. Recent l-am văzut acum o săptămână şi jumătate”.

 

 

Nicusor Dan a anuntat in mai ca demisioneaza din functia de presedinte al USR, dupa ce conducerea a hotarat prin vot sa se pozitioneze impotriva revizuirii Constitutiei pentru redefinirea familiei, amintește ziare.com.

 

In perioada 7-13 august, USR va organiza primul referendum intern pe tema pozitionarii partidului asupra initiativei de modificare a articolului 48 din Constitutie privind redefinirea familiei.

 

 

 

Declarația Gabrielei Firea, făcută în același registru

 

 

 «Nu eşti un om complet fără să creşti un copil (...)", «Eu vă spun sincer că am prieteni de familie care nu au putut avea în mod natural, biologic, copii din motive de sănătate şi au înfiat (...) pentru că un părinte este mult mai atent, mult mai sensibil la viaţa celor din jur, pentru că se gândeşte la proprii copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci când creşte un copil de la primele zile până la maturitate. Sunt nişte etape ale vieţii pe care un om fără copii, un om care trăieşte într-o casă rece, fără să se audă gânguritul bebeluşilor, primii paşi, primele note de la şcoală, nu are cum să le simtă. Şi îţi marchează psihologic întreaga existenţă acest fapt.", (...) "poţi să înfiezi un copil, dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere" (…), "În toate statele civilizate, cei care doresc să ajungă preşedinţi provind din familii complete, sunt căsătoriţi, au copii, au nepoţi, au trecut prin toate etapele vieţii. Toate familiile din România nu au aceste aspiraţii să ne conducă pe noi toţi ceilalţi, românii, laolaltă".

 

La întrebarea unui jurnalist - «Deci asta ar fi un defect pentru un viitor preşedinte?», Firea a răspuns: «Categoric».  

 

Pentru declarația sa, Firea a fost sancționată de Consiliul Discriminării. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22