Premierul Tudose: ce se întamplă în Ministerul Sănătății ar putea face obiectul psihiatriei

Dora Vulcan | 27.07.2017

Premierul Mihai Tudose a lansat în sedința de guvern de joi o serie de critici la adresa Ministerului Sanatatii. El a spus despre sistemul sanitar că este "bolnav de birocratie" și că unele situații "tin de psihiatrie". Tudose a un proiect de rezolvare a problemelor.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Declaratiile au fost facute in contextul in care o prezentatoare TV a dezvaluit miercuri ca fiul ei e tratat de cancer in Italia, in timp ce in Romania i se cer "acte peste acte" din cauza "legii cretine", scrie ziare.com. Tudose a spus la inceputul sedintei de guvern (la care asistă presa) ca suntem "bolnavi de birocratie" si i-a compatimit pe bolnavii care trebuie sa schimbe "400 de mii de hartii" intre medicii de diferite specialitati.

 

"Nu sunt sportivi de performanta cei aflati in situatia aceasta. Cat ce curand, in doua saptamani, sa imi prezentati un proiect (...) Ce se intampla acum la nivelul Ministerului Sanatatii ar putea sa faca obiectul unor structuri - psihiatrie, ceva de genul asta", a spus Tudose.

 

La randul sau, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a explicat ca este la curent cu cazul Vasiliu si chiar a luat masuri.

 

"Am luat legatura cu mama copilului, situatia e rezolvata", a declarat ministrul, generand o noua replica dura din partea sefului Executivului.

 

 

 

 

Tudose: "Hai sa nu luam cazuri punctuale, sa luam sistemul. Sistemul e defect rau" 

 


„Nu era nevoie să moară oameni, domnule ministru! Faptul că aţi demis cinci şefi de DSP este un slab început. Nu este nici măcar un început bun. Nu trebuie să moară niște oameni ca să ne dăm seama că ceva nu merge bine. 400 de mii de hârtii care trebuie plimbate. Deci trebuie un proiect de reducere a birocrației. Haideți să rezolvăm cazuri punctuale. Sistemul este defect”, a spus Mihai Tudose.

 

 

Pe de alta parte, seful Executivului l-a intrebat pe ministru ce se mai intampla cu Institutul Cantacuzino, care ar trebui sa fabrice vaccinurile atat de necesare.

 

"Astazi numesc manager, dl Mircea Ioan Popa de la Universitatea de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' din Bucuresti, prof de microbiologie, care a acceptat sa preia aceasta functie. In cel mai scurt timp va va prezenta un grafic de lucru", a spus Bodog. .

 

Ministrul Florian Bodog a anuntat inca din aprilie ca Institutul Cantacuzino va fi relansat cat de curand.

 

In ceea ce priveste Legea vaccinarii, ministrul Bodog a anuntat ca ea va fi discutata in sedinta de azi, in prima lectura.

 

"Fata de raportul prezentat ieri public, azi am convocat toti cei 5 directori de directii de Sanatate Publica care au fost in discutie cu privire la acoperea de vaccinare foarte slaba si am depus la prima lectura in Guvern pentru prima citire Legea vaccinarii", a anuntat Bodog.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22