Țuțuianu, despre reacția lui Rogozin: Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte

E.b. | 29.07.2017

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale, a calificat sâmbătă drept "absolut nepotrivită" reacția vicepremierul rus Dmitri Rogozin, după ce România nu a fost de acord ca avionul în care se afla acesta să traverseze spațiul aerian al țării noastre.

Pe aceeași temă

 

 

Întrebat cum califică această reacție gravă a oficialului rus, Țuțuianu a declarat: "Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte".

 

Ministrul Apărări Naționale a adăugat că a urmărit declarațiile ambasadorului rus în România, "care încearcă o justificare a unor tipuri de acțiuni pe care le promovează în zonă". "Sigur că de aici putem trage cele mai multe concluzii, vorbeam de Rusia, că promovează un anume tip de politică în zona Mării Negre", a spus Țuțuianu, conform Agerpres.

 

Ministrul a precizat că MAE poate da un răspuns potrivit în această chestiune, iar el poate vorbi din perspectiva ideii de apărare națională.

 

"Am să vă spun și astăzi ce am spus și la întâlnirile noastre precedente — situația de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al Alianței, să facem achizițiile potrivite pentru înzestrarea Armatei române", a explicat ministrul Apărării.

 

Întrebat dacă sunt motive de teamă sau pur și simplu sunt vorbe ale oficialului rus, Adrian Țuțuianu a spus: "Eu nu aș intra într-un asemenea tip de retorică, eu cred că noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică și, în același timp, să facem ceea ce este necesar pentru a avea cât mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile. Și când am discutat de rachetele Patriot am spus foarte bine că ele reprezintă și un element care consolidează securitatea națională a României, dar și un element de descurajare a unor posibile acțiuni agresive. Eu nu cred că trebuie să facem din asta o discuție, am greși să încercăm noi prin tot felul de declarații să escaladăm declarațiile date de alții. Cred că este înțelept să ne vedem de treburile noastre și să ne vedem de programul nostru".

 

Ministrul Apărării a făcut aceste precizări la festivitatea organizată cu prilejul Zilei Imnului Național.

 

România nu a fost de acord ca avionul în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să traverseze spațiul aerian al țării noastre, au declarat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, adăugând că motivele deciziei nu pot fi detaliate. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se deplasa vineri spre Chișinău.

 

Dmitri Rogozin a comentat vineri, pe Twitter, decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla să tranziteze spațiul aerian românesc, spunând că România i-a pus în pericol pe pasagerii aeronavei și trebuie să se aștepte la un răspuns.

 

"Autoritățile României i-au supus pericolului pe pasagerii avionului S7, femei și copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor", a scris Rogozin pe contul său de Twitter. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22