Cum a fotografiat cârtiţa din DNA nota SRI legată de TelDrum care îl privea şi pe Dragnea

E.b. | 31.07.2017

„Am scos nota din fişetul metalic şi am pus-o jos pe mochetă în dreptul scaunului meu. Eu mă aflam la birou şi stăteam pe scaun”, arată comisarul-şef Dan Emil Manolachi în declaraţia dată la DNA.

Pe aceeași temă

 


Documentele erau note ale SRI, iar fotografiile au ajuns la un secretar de stat PSD. Pentru divulgarea secretului de stat, Manolachi a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, scrie Adevărul.

 

La sfârşitul anului 2012, începutul anului 2013, nu-mi aduc cu exactitate ziua şi ora, procurorul de caz m-a delegat să fac verificări într-un dosar penal al cărui număr nu mi-l amintesc şi în care urma să fac verificări cu privire la contractele încheiate de Primăria Alexandria. 

 

În fapt, procurorul de caz mi-a înmânat o notă a Serviciului Român de Informaţii (SRI) în care erau cuprinse date şi informaţii referitoare la persoane fizice şi juridice care încheiase contracte cu Primăria Alexandria. Din nota respectivă, eu trebuia să verific datele persoanelor care figurau acolo. La momentul în care mi-a fost înmânată nota, procurorul de caz mi-a spus că este vorba şi de o societate, din câte îmi amintesc Tel Drum, una din firmele de casă ale numitului Dragnea Liviu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. 

De fapt, procurorul de caz mi-a spus că dosarul respectiv îl vizează pe numitul Dragnea Liviu


Aşa îşi începea declaraţia comisarul-şef Dan Emil-Manolachi. Audierea avea loc pe 19 februarie 2013, atunci când poliţistul a fost reţinut, după ce procurorii DNA au organizat un flagrant, conform Adevărul

 

Acuzaţiile: scurgeri de informaţii din anchetele procurorilor anticorupţie şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională. Cele mai grave acuzaţii erau legate de modul în care a fotografiat notele transmise de SRI privind activitatea societăţii Tel Drum şi i le-ar fi transmis fostului secretar de stat Valentin Preda Răducu din Ministerul Transporturilor.

 

Manolachi mai este condamnat definitiv într-un alt dosar: 5 ani de închisoare pentru divulgarea de informaţii secrete din anchetele DNA în cazul unor comisari de la Garda Financiară.

 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22