Autorităţile israeliene au arestat 33 de palestinieni în urma unui protest din Ierusalim

I.g. | 01.08.2017

Autorităţile israeliene au arestat luni după-amiază 33 de palestinieni, care au fost acuzaţi de proteste violente în urma tensiunilor exarcebate de pe Esplanada Moscheilor. Alţi cinci suspecţi au fost acuzaţi de incitare la violenţă, în vreme ce o organizaţie palestiniană pentru drepturile omului acuză arestări ”arbitrare” în Ierusalimul de Est, transmite DPA.

Pe aceeași temă

 

Printre persoanele arestate se numără inclusiv şapte palestinieni minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. De asemenea, toţi suspecţii arestaţi de forţele de securitate israeliene provin din cartierele Ierusalimului de Est.

 

Autorităţile israeliene susţin că suspecţii au aruncat pietre şi bombe incendiare, au lansat petarde şi au blocat străzi în timpul protestelor uneori violente, care au zguduit în ultima lună Oraşul Vechi, scrie News.ro. Procuratura din Ierusalim a anunţat că cinci suspecţi au fost puşi sub acuzare pentru acte de violenţă împotriva civililor şi autorităţilor din Israel.

 

Însă, o organizaţie palestiniană pentru drepturile omului a acuzat că aceste arestări sunt complet ”arbitrare”. ”Noi considerăm această acţiune drept o pedeapsă colectivă împotriva palestinienilor, în special a celor din Ierusalim”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Addameer. În ultimele două săptămâni au avut loc numeroase ciocniri violente între protestatarii palestinieni şi forţele israeliene de securitate în urma măsurilor suplimentare de securitate instalate la toate intrările pentru musulmani de pe Esplanada Moscheilor.

 

Patru palestinieni şi-au pierdut viaţa în protestele din Ierusalimul de Est. Între timp, autorităţile israeliene au eliminat, în urma protestelor violente şi a presiunilor internaţionale, detectoarele de metale, tunicheţii şi camerele de supraveghere de pe Esplanada Moscheilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22