Iohannis l-a trecut în rezervă pe șeful Forţelor Terestre și alte 17 cadre militare

I.g. | 01.08.2017

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de trecere în rezervă a 17 cadre militare - trei colonei din SRI, opt generali, cinci contraamirali şi un chestor din MAI- printre ei fiind şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, Marius Harabagiu, care a preluat postul acum trei luni, şi şeful Jandarmeriei, Marin Andreiana.

Pe aceeași temă

 

Deciziile vin la o zi după ce şeful statului a semnat decretele de pensionare a nouă generali din SRI. Printre cei pensionaţi prin decret prezidenţial se numără şi trei colonei SRI: Mihaela Dumitrescu, Bogdan Pasăre şi Simion Cecan. Ei au fost şi avansaţi în gradul de generali de brigadă cu o stea, la trecerea în rezervă.

 

Au fost mai pensionaţi generalii Ovidiu Tărpescu, Marius Harabagiu, Gheorghe Badea, Mircea Mîndrescu, Gheorghe Vişan, Dan Angelo Lăpădat, Constantin Zanfir, contraamiralii Cătălin Silviu Dumistrăcel, Tiberiu Frăţilă, Gigi Cristinel Uce, Dan Hăulică şi Ioan Stănciulescu. Harabagiu a fost şeful Statului Major al Forţelor Terestre, preluând postul în luna aprilie.

 

Iohannis i-a trecut în rezervă şi pe generalii Dorin Oltean şi Marin Andreiana, din Ministerul Afacerilor Interne, şi a semnat şi încetarea raporturilor de serviciu cu chestorul Ioan Scripniciuc, şeful Poliţiei Judeţene Iaşi. Marin Andreiana este şeful Jandarmeriei Române, iar generalul Dorin Oltean conduce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş.

 

Decretele au fost semnate la o zi după ce au fost trecuţi în rezervă nouă generali din SRI, între care Elena Istode, general în SRI, care a fost în vacanţe împreună cu familia deputatului Cristian Rizea. Preşedintele Iohannis i-a mai trecut în rezervă luni pe generalii de brigadă - cu o stea Gheorghe Ceauşu, Sorin Gabriel Cozma, Viorel Adrian Stan, Marioara Morgoş, Vasilică Babiuc, Cornel Văleanu, Emilia Cristina Posaştiuc şi Constantin Marius Stoica, toţi din cadrul SRI, precum şi pe Elena Istode, general în SRI, care a fost în vacanţe împreună cu familia deputatului Cristian Rizea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22