Trump promulgă sancţiunile impuse de Congres Rusiei din cauza amestecului în alegeri

I.g. | 02.08.2017

Preşedintele american Donald Trump a promulgat miercuri noile sancţiuni economice impuse Rusiei şi adoptate de Congres cu scopul de a pedepsi Moscova din cauza amestecului în alegerile prezidenţiale americane, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

Aceste sancţiuni - care vizează sectorul energetic rus - au fost criticate în Uniunea Europeană (UE), care se teme în privinţa aprovizionării sale cu gaze naturale şi denunţă o acţiune unilaterală. Casa Albă a anunţat de altfel că Trump urma să promulge sancţiunile, aprobate de ambele Camere ale Congresului.

 

Însă secretarul de Stat american Rex Tillerson a declarat marţi că el şi preşedintele ”nu sunt foarte fericiţi” în legătură cu ele. Rusia neagă orice amestec în alegerile americane din 2016, iar Trump respinge orice complicitate cu Moscova. Pachetul legislativ, care a fost semnat în privat la Casa Albă, impune sancţiuni şi Iranului şi Coreei de Nord.

 

Moscova a adoptat deja măsuri de retorsiune. Ea a dispus reducerea personalului diplomatic american după ce proiectul de lege a fost adoptat de un grup bipartizan de congresmeni americani. Congresul a adoptat aceste noi sancţiuni după ce fostul preşedinte Barack Obama a expulzat 36 de diplomaţi ruşi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22