Puiu Popoviciu, dat în urmărire. Nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat

E.b. | 03.08.2017

Fotografia și datele omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu au fost publicate, miercuri seară, pe site-ul Poliției Române la rubrica "persoane urmărite", după ce acesta nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a acestuia în dosarul Băneasa.

Pe aceeași temă

 

"În situația în care persoana este condamnată definitiv de către instanță la pedeapsă cu închisoarea, în baza mandatului de executare a pedepsei, polițiștii se deplasează la adresa de domiciliu a celui în cauză, în vederea aplicării măsurii dispuse. În situația în care persoana nu este găsită, în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, după ce se execută verificări, cel condamnat este dat în consemn la frontieră și este dispusă măsura urmăririi la nivel național", au explicat reprezentanții Poliției,

 

Aceștia au precizat că, dacă din verificările și investigațiile efectuate rezultă că persoana nu se află pe teritoriul României, se solicită instanței, Curții de Apel, emiterea unui mandat european de arestare, iar în baza acestuia se dispune urmărirea internațională, conform Agerpres.

 

Așadar, polițiștii urmează să solicite și emiterea unui mandat european de arestare pe numele omului de afaceri.

 

 

 

Ar există dovezi că Gabriel Puiu Popoviciu ar fi părăsit țara la începutul lunii iunie. La acea dată, nu exista  interdicția pentru acesta de a ieși de pe teritoriul României. 

 

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 7 ani de închisoare în dosarul "Băneasa".

 

Instanța supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu și i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel București, la 7 ani închisoare. Decizia este definitivă.

 

Latura civilă a procesului a rămas nesoluționată, fiind disjunsă într-un alt dosar, care se află pe rolul Curții de Apel București, instanță de fond. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22