Puiu Popoviciu ar fi unul dintre cei care finanteaza lobby-ul extern anti-DNA

E.b. | 03.08.2017

Puiu Popoviciu, condamnat miercuri definitiv la 7 ani de inchisoare in dosarul Ferma Baneasa, este unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din asa numitul cartel anti-DNA.

Pe aceeași temă

 


Ar fi vorba despre actiuni de lobby extern impotriva luptei anticoruptie din Romainia. 

 

Mai multe surse apropiate anchetei au declarat, conform HotNews, ca Popoviciu si alti oameni de afaceri romani cu probleme in justitie incearca sa convinga congresmeni si oameni foarte influenti din establishment-ul american ca sunt victimele unor abuzuri. 

 

Presa speculeaza ca Popoviciu ar fi fugit in Statele Unite, inainte de condamnare, iar Antena3 a difuzat imagini cu casa unde se presupune ca ar locui.
 

Fotografia și datele omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu au fost publicate, miercuri seară, pe site-ul Poliției Române la rubrica "persoane urmărite", după ce acesta nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a acestuia în dosarul Băneasa.

 

Cartelul anti-DNA a devenit foarte activ in Statele Unite in ultimele luni. Alti potenti oameni de afaceri cu bune conexiuni peste Ocean au organizat o vasta operatiune de lobby cu scopul de a convinge decidentii de la Washington sa-si retraga sustinerea pentru DNA si Kovesi.

 

Gabriel „Puiu” Popoviciu (58 de ani) trece drept unul dintre cei mai mari jucatori de pe piața imobiliară din România, Una dintre afacerile sale, pentru care a si fost condamnat la 7 ani de inchdisoare, fiind tranzactia cu terenurile din nordul Bucurestiului unde se afla centrul comerical Baneasa si ambasada Statelor Unite.  

 

Jurnalistii de la RISE Project au descoperit, in aprilie 2014, că miliardarul român Puiu Popoviciu ar face tranzacții cu apartamente de lux la New York chiar în timp ce averea sa din România era sub sechestru. 

 

 

********************

 

Întrebat, în urmă cu mai mulţi ani, dacă ştia că fiica sa, Ioana Băsescu, are biroul notarial într-un imobil al lui Puiu Popoviciu, Traian Băsescu a răspuns: 
"Hai să ne înţelegem cu următorul lucru: unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? Este o crimă? Se pare că asta-i abordarea publică şi e foarte greşită. Problema, dacă există, este în zona legalităţii transferului terenului, dar de aici până la a blama o investiţie de asemenea dimensiuni consider că este o eroare". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22