Percheziţii DIICOT la Jandarmerie. Este vizat un grup specializat în camătă şi delapidare

I.g. | 03.08.2017

Percheziţiile făcute de procurorii DIICOT joi dimineaţă, inclusiv la o unitate logistică a Jandarmeriei Române, au vizat un grup infracţional specializat în camătă şi delapidare. Acţiunea DIICOT s-a desfăşurat la 12 imobile din Bucureşti şi din Ilfov, şapte dintre acestea fiind sediile unor instituţii publice.

Pe aceeași temă

 

"La data de  03.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura  Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziţii imobiliare (din care 7 la sediile unor instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet", anunţă instituţia.

 

Conform DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile.

 

De asemenea, membrii grupului sunt acuzaţi că şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte. Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie Bucureşti ”Vlad Ţepeş” şi al M.A.I.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22