Guvernul a trimis SUA o scrisoare pentru a lua elicoptere de atac de la Bell Helicopter

I.g. | 03.08.2017

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a semnat astazi o scrisoare de intentie de pret si disponibilitate privind achizitionarea de elicoptere de atac Bell Helicopters care va fi adresata guvernului SUA, anunta Guvernul.

Pe aceeași temă

 

Dupa acceptul Washingtonului, Ministerul Economiei si compania Bell ar urma sa infiinteze o firma mixta prin care elicopoterele sa fie produse in Romania. Scrisoarea a fost semnata dupa convorbiri la guvern intre reprezentantii Bell Helicopters si premierul Mihai Tudose, ministrul apararii  - Adrian Tutuianu, ministrul economiei - Mihai Fifor, seful Statului Major General - generalul Nicolae Ciuca si seful Statului Major al Fortelor Aeriene - generalul locotenent Laurian Anastasof.

 

"In perioada urmatoare, vor avea loc discutii aprofundate intre reprezentantii Ministerului Economiei si cei ai Bell Helicopter privind infiintarea unei societati mixte, dar si a transferului tehnologic si de know-how care sa permita productia elicopterelor pe teritoriul Romaniei", se arata in comunicatul citat. Decizia privind achizitionarea de elicoptere de atac se fundamenteaza pe planul de inzestrare aprobat recent de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, potrivit guvernului.

 

Compania americana si IAR SA (detinuta majoritar de Ministerul Economiei) au in derulare un Memorandum de intelegere semnat in 2016 prin care cele doua parti se angajeaza la o potentiala colaborare ce ar consta in sprijin tehnic, in caz ca Romania cumpara  elicopterul de atac AH-1Z Viper.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22