Alexandrescu, apel către USR: Coaliţia pentru Familie vrea frică şi imperiul temerii VIDEO

E.b. | 05.08.2017

Vlad Alexandrescu, vicepreşedintele USR, a făcut un apel către membrii partidului de a se poziţiona împotriva modificării Constituţiei pe tema familiei, la referendumul intern care va începe luni.

Pe aceeași temă

 

El afirmă că, prin asta nu s-ar pune problema legalizării căsătoriilor gay, ci trebuie să se opună rezistenţă Coaliţiei pentru Familie, care devine o forţă politică "obscură", finanţată "de la Răsărit" şi care vrea să imprime frica în societatea românească.

 

"Propunerea de modificare a Constituţiei este despre restrângerea familiei, o s-o restrângem mai mult decât este ea prevăzută în Constituţie. (...) Trăim în ultima vreme sub imperiul unei frici, care pare că doreşte să fie dusă de Coaliţia pentru Familie, o coaliţie care deci doreşte să pregneze societatea românească de frică, de aşteptări cu totul nejustificate, doreşte să ne facă să funcţionăm sub imperiul temerii", spune Vlad Alexandrescu, într-un clip postat pe Facebook.
 

"Vă întreb, vi se pare în societatea românească că există această necesitate, de a intra într-un cort al fricii, vi se pare că este sănătos pentru un partid politic tânăr, cum suntem noi, USR, să adoptăm această politică defensivă? (...) Eu cred că nu avem nevoie de această temere", a spus Alexandrescu, subliniind că nu trebuie lăsată România să se fie transformată "într-o ţară a fricii şi fobiei".

 

Senatorul USR a acuzat şi ONG-urile care formează Coaliţia pentru Familie, printre care unele "suspecte, finanţate de la Răsărit" şi cu "simpatii legionare", că încearcă să-şi asume un rol politc, fără a fi fost votată în vreun fel de cetăţeni.

 

 

"E cazul să dăm un rol politic acestei Coaliţii pentru Familie? (...) Vrem să facem loc pe eşicherul politic pentru această mişcare atât de importantă a modificării Constituţiei sau pentru oricare mişcare care ar putea urma acesteia, unei alte forţe politice obscure, care nu a fost votată de cetăţeni?", spune el.

 

Vlad Alexandrescu dă asigurări că un vot împotriva modificării Constituţiei nu ar însemna că USR se poziţionează în favoarea căsătoriilor gay, ele fiind deja interzise prin Codul civil, care nu ar putea fi schimbat acum în Parlament.

 

"Din experienţa parlamentară pe care am avut-o timp de 6 luni, nu cred că există vreun parlamentar, deputat sau senator, care să fie dispus să introducă o propunere de modificare a Codului civil pe acest punct. Chiar dacă cineva ar încerca să introducă asta vă asigur (...) că nu s-ar putea întruni o majoritate sau un grup de oameni care să o susţină", susţine fostul ministru.

 

*******************

 

Membrii USR, sunt împărţiţi în trei tabere - susţinătorii lui Cristian Ghinea, cei ai lui Clotilde Armand şi cei ai lui Nicuşor Dan - au depus la partid trei platforme pentru a-şi stabili ideologia formaţiunii, în condiţiile în care primii se definesc a fi "latura conservatoare”, ceilalţi se consideră liberali, iar Nicuşor Dan - susţinătorul "unităţii în diversitate” 
 

Referendumul intern, la care vor vota toţi membrii USR, începe luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22