Şalaru: SUA au sistat un ajutor pentru Republica Moldova, din cauza lui Dodon

I.g. | 07.08.2017

Statele Unite au sistat un ajutor de 12,7 milioane de dolari pentru Armata Republicii Moldova, a anunţat fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, pe pagina sa de Facebook. El afirmă că Washingtonul a luat această măsură în replică la acţiunile preşedintelui Igor Dodon, relatează UNIMEDIA.

Pe aceeași temă

 

 

„Motivul pentru care partenerii americani au suspendat finanţarea este refuzul autorităţilor moldoveneşti de a permite participarea soldaţilor Armatei Naţionale la aplicaţiile şi exerciţiile militare regionale”, scrie fostul ministru, care precizează că banii urmau să fie acordaţi prin intermediul programului Foreign Military Financing (FMF).

 

Anatol Şalaru îl acuză şi pe fostul viceministru Gheorghe Galbura, care a solicitat permisiunea preşedintelui Igor Dodon ca trupele moldoveneşti să fie trimise la aplicaţii regionale. Mai mult, Şalaru spune că îl va acţiona în judecă pe Igor Dodon pentru decizia pe care a luat-o. „Anunţ pe această cale că voi depune plângere penală împotriva lui Igor Dodon pentru acţiuni care vizează subminarea sistemului de apărare naţională a Republicii Moldova”, mai scrie fostul ministru al apărării. Preşedinţia Republicii Moldova nu a reacţionat încă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22