USR: plângere penală împotriva lui Dragnea pentru convocarea sesiunii extraordinare

Dora Vulcan | 09.08.2017

USR va depune saptamana aceasta o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pe care il acuza de abuz in serviciu, fals si uz de fals pentru convocarea ilegala a sesiunii parlamentare extraordinare a Parlamentului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"In aceasta saptamana USR va depune plangere penala la DNA impotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals pentru ca neconvocarea Biroului Permanent e caz clasic de abuz in serviciu. Nu au fost indeplinite conditiile legale, Dragnea a publicat in Monitorul Oficial o convocare care nu indeplinea conditiile prevazute de Constitutie sau regulament", a anuntat purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna, citat de News.ro.

 

Dan Barna spune ca niciuna dintre conditiile prevazute de Constitutie pentru convocarea unei sesiuni extraordinare nu a fost indeplinita:

 

"Nicuna dintre cele trei conditii - solicitarea presedintelui Romaniei, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari - nu a fost indeplinita, el a pretins ca sunt indeplinite, explicatiile cu sedinta telefonica nu au acoperire in regulament."

 

Liviu Dragnea si-a delegat luni atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor, de marti pana vineri, vicepresedintelui acestui for, Florin Iordache. Acest lucru s-a intamplat chiar inainte ca Parlamentul sa se intruneasca, saptamana aceasta, in sesiune extraordinara. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22