Tudose vrea să stopeze cumulul pensie-salariu printr-o lege. Excepţii: profesori şi medici

E.b. | 10.08.2017

Premierul Mihai Tudose a afirmat, la România TV, că problema cumulului salariului cu pensia în sectorul public ar putea fi reglementată printr-o lege care să prevadă şi excepţii de la stabilirea interdicţiei cumulului, precum unele cadre didactice sau medici.

Pe aceeași temă

 

 

Mihai Tudose a afirmat că nu poate fi stabilită o interdicţie a cumulului dintre pensie şi salariu, cu excepţia sectorului public. Pe de altă parte, premierul consideră că şi în sistemul public ar trebui păstrate unele excepţii de la această interdicţie.

 

Este foarte dificil de făcut, este vorba de dreptul la muncă. Poate doar în sistemul de stat şi cu excepţia celor care lucrează în domeniul învăţământului şi în sănătate. Acolo ştim profesori sau profesori medici pe care încercăm să-i ţinem cât mai mult, unii fiind chiar foarte buni. Să-i scoatem la pensie la 62 de ani este o pierdere pentru toţi”, a declarat Mihai Tudose la România TV.

 

Cumulul în sectorul de stat ar putea fi reglementat prin lege. ”Ştiţi cum se poate stopa cel mai simplu? Poţi să stopezi (cumulul - n.red.) printr-o lege care va avea excepţii: un medic, un profesor. Dar ţine de conducătorul unităţii”, a precizat premierul.

 

Întrebat dacă respectivii conducători de unitate vor înţelege să nu abuzeze de posibilitatea cumulului, Tudose a spus: ”Eu cred că au înţeles. Încercăm cu vorbă bună

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22