Percheziții și la ferma de porci controlată de fiul lui Dragnea. Administratorul, reținut

E.b. | 10.08.2017

Procurorii Parchetului General au facut joi dimineata perchezitii la Ferma Salcia SA, o ferma de porci din Teleorman detinuta de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, potrivit unor surse judiciare.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE Administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, deţinută de fiul liderului PSD Lividu Dragnea, a fost reţinut. Administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne, care a fost audiat la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore. 

 

Administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne, care a fost audiat la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore. Potrivit avocaţilor lui Dragne, clientul lor a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore sub acuzaţia de evaziune fiscală.

 

"Acuzaţia vorbeşte despre o pretinsă evaziune fiscală cu un prejudiciu ce nu depăşeşte 200.000 de euro, deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic această sumă nu reprezintă cred un prejudiciu atât de mare. Avem încredere în procuror şi credem că a fost un gest de prudenţă din partea acestuia în condiţiile în care mai sunt persoane de audiat. Avem încredere că măsura preventivă nu se va prelungi sau că, dacă va fi o măsură preventivă, aceasta nu va fi cu privare de libertate", a declarat avocatul lui Ilie Dragne.

 

Potrivit aceleiaşi surse, Ilie Dragne nu a fost supus percheziţiilor şi nici nu a fost luată vreo măsură asiguratorie împotriva sa. Avocatul a mai spus că Ilie Dragne a dat declaraţii în detaliu şi că "nu a fost în societate" la momentul la care s-a făcut tranzacţia din 2013. Parchetul instanţei supreme a anunţat joi dimineaţă că poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii la 80 de adrese - locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

 

Conform sursei citate, în acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea. Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

 

Ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societăţile la care joi dimineaţă procurorii au făcut percheziţii în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro, iar administratorul acesteia a fost dus la audieri, potrivit unor surse judiciare.

 

Conform surselor citate, ferma Salcia ar fi vizată în dosarul de evaziune fiscală, astfel că acolo au avut loc percheziţii, iar administratorul fermei, Ilie Dragne, a fost dus la audieri la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti. El detine 10 la sută din actiunile fermei, în timp ce Ştefan Valentin Dragnea are 90 la sută. Ferma Salcia, al cărei obiect principal de activitate este creşterea porcilor, are 240 de angajaţi. În 2015, a înregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunurile şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar, preciza Parchetul.

 

Procurorii ar fi facut perchezitii si la o alta firma abonata la contracte publice cu Primaria Alexandria (capitala judetului Teleorman), potrivit altor surse. Perchezitiile din Teleorman fac parte dintr-o operatiune de amploare a procurorilor in 8 judete, intr-un dosar de evaziune de 40 milioane de lei, conform HotNews.

 

Ferma de porci Salcia, deţinută de fiul liderului PSD, este vizată de ancheta procurorilor de la Parchetul General, joi dimineaţa fiind percheziţionată de anchetatori, iar în urma verificărilor s-a decis audierea directorului general al fermei, Ilie Dragne, potrivit unor surse judiciare, transmite Mediafax. 

 
Directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

 

Potrivit datelor Registrului Comerţului, ferma Salcia este deţinută, în proporţie de 90%, de Ştefan Valentin Dragnea, iar 10% îi aparţin administratorului şi directorului general, Ilie Dragne.

 

 80 de perchezitii

 

Joi, Parchetul General a anuntat oficial ca efectueaza 80 de perchezitii in Teleorman, Calarasi, Dambovita si alte cinci judete intr-un dosar de evaziune de 40 mil. lei. Sunt implicate firme de constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcilor. Procurorii sustin ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidentiat in contabilitate cheltuieli nereale, imprejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal

 

VEZI COMUNICATUL PARCHETULUI

 

Ferman Salcia SA (fosta Romcip SA) a ajuns in controlul lui Valentin Stefan Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea) in 2014, cand acesta a cumparat 90 % din firma. HotNews a scris in exclusivitate despre afacerea cu porci a fiului lui Dragnea. Valentin Dragnea a cumparat afacerea cu 500 de lei de la celebra firma TelDrum.

 

O alta firma perchezitionata astazi de procurori, conform HotNews, ar fi Tele Media Pres SRL, firma abonata la contracte din bani publici. Saptamana trecuta, Primaria municipiului Alexandria a platit un prim contract de publicitate in valoare de 77.355 de lei pentru servicii de publicitate si informare a cetatenilor, unor ziare locale, pentru editarea unui "buletin informativ" si pentru "servicii de informare pe panou electronic stradal". 

 

Bugetul pentru servicii de publicitate al Primariei Alexandria este de 815.000 de lei. Potrivit e-licitatie.ro, firma Tele Media Pres SRL este castigatoarea a trei din cele sase loturi scoase la licitatie. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22