Cine e personajul-cheie din firmele controlate de familia lui Dragnea,reținut de procurori

I.g. | 10.08.2017

Ilie Dragne, administratorul firmei de porci Ferma Salcia SA (controlata de fiul lui Liviu Dragnea) este audiat astazi de procurorii in dosarul de evaziune in care au avut loc perchezitii la ferma de porci, potrivit unor surse judiciare. Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea, fara legaturi de rudenie cu Liviu Dragnea) este un personaj-cheie in ingrengatura de firme detinute de familia si prietenii lui Liviu Dragnea, presedintele PSD, scrie HotNews.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE Administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, deţinută de fiul liderului PSD Lividu Dragnea, a fost reţinut. Administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne, care a fost audiat la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore. 

 

Administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne, care a fost audiat la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore. Potrivit avocaţilor lui Dragne, clientul lor a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore sub acuzaţia de evaziune fiscală.

 

"Acuzaţia vorbeşte despre o pretinsă evaziune fiscală cu un prejudiciu ce nu depăşeşte 200.000 de euro, deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic această sumă nu reprezintă cred un prejudiciu atât de mare. Avem încredere în procuror şi credem că a fost un gest de prudenţă din partea acestuia în condiţiile în care mai sunt persoane de audiat. Avem încredere că măsura preventivă nu se va prelungi sau că, dacă va fi o măsură preventivă, aceasta nu va fi cu privare de libertate", a declarat avocatul lui Ilie Dragne.

 

Potrivit aceleiaşi surse, Ilie Dragne nu a fost supus percheziţiilor şi nici nu a fost luată vreo măsură asiguratorie împotriva sa. Avocatul a mai spus că Ilie Dragne a dat declaraţii în detaliu şi că "nu a fost în societate" la momentul la care s-a făcut tranzacţia din 2013. Parchetul instanţei supreme a anunţat joi dimineaţă că poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii la 80 de adrese - locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

 

Conform sursei citate, în acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea. Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

 

Ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societăţile la care joi dimineaţă procurorii au făcut percheziţii în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro, iar administratorul acesteia a fost dus la audieri, potrivit unor surse judiciare.

 

Conform surselor citate, ferma Salcia ar fi vizată în dosarul de evaziune fiscală, astfel că acolo au avut loc percheziţii, iar administratorul fermei, Ilie Dragne, a fost dus la audieri la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti. El detine 10 la sută din actiunile fermei, în timp ce Ştefan Valentin Dragnea are 90 la sută. Ferma Salcia, al cărei obiect principal de activitate este creşterea porcilor, are 240 de angajaţi. În 2015, a înregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunurile şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar, preciza Parchetul.

 

Cine este Ilie Dragne

 

Ilie Dragne apare ca actionar sau administrator in mai multe firme detinute fie de Tel Drum, fie de Valentin Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea), conform HotNews. Ce legaturi are Ilie Dragne cu ferma de porci detinuta de Valentin Dragnea? Conform sursei citate, în 2014, Ilie Dragne a cumparat de la Petre Pitis (presedintele Consiliului de Administratie al TelDrum), prin intermediul firmei Ludikon System SRL. In aprilie 2014, la trei luni dupa ce Ilie Liviu Dragne cumpara cu 800.000 de lei Romcip SA (actuala Ferma Salcia SA), in Ludikon Systems intra un nou actionar.

 

Este vorba de o persoana din Teleorman, nascuta in 1989: Valentin Stefan Dragnea. Pana atunci, din 2013, actionarul unic al Ludikon Systems a fost Ilie Liviu Dragne. Fiul presedintelui PSD obtine initial 10% din actuni printr-un aport de capital de 50 de lei. Peste numai doua saptamani, Valentin Stefan Dragnea ajunge din minoritar cu 10% actionar cu 90% in Ludikon (firma care devenise actionarul majoritar al fermei de porci), dupa ce primeste de la Ilie Liviu Dragne inca 80% din actiunile Ludikon platind pentru ele valoarea nominala: 450 de lei. In datele de la Registrul Comertului nu figureaza nici un alt contract de vanzare - cumparare pentru alta suma, mai arată HotNews.

 

Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea) isi are resedinta intr-un bloc saracacios din Capitala, Sectorul 3. HotNews.ro relata intr-un articol din martie acest an ca vecinii nu-l mai vazusera trecand pe acasa de jumatate de an. Pe usa locuintei scrie inca familia Dragne, iar aici era si sediul Ludikon System (detine Ferma Salcia SA). Vecinii ne-au spus ca nu l-au auzit pe nea Ilie sa se laude cu vreo rudenie cu Liviu Dragnea. Cand le-am spus ca vecinul lor detine mai multe firme, si-au facut cruce si au spus ca nu-si imaginau ca ar fi mare om de afaceri.

 

"Acum noi nu stim ce facea omul, dar nu l-am auzit de afaceri. Se imbraca simplu, ca noi, cu haine vechi uneori. Aici este un bloc de pensionari, cu locuinte mici, inghesuite. Nu cred ca are cineva ferma de porci cu cifre de afaceri de milioane asa cum spuneti dumneavoastra", a fost reactia vecinilor. Ilie Liviu Dragne mai detine acum actiuni la firmele: La Zooveg 2010 SRL, Interfrigo Logistics SRL, S&P Investment Management SRL si Solartech RVC SRL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22