Dragnea Jr. își pregătea ieșirea din acționariat. Administratorul firmei, control judiciar

Redactia | 11.08.2017

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din Salcia, judeţul Teleorman, care a aparţinut fiului şefului PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat și plasat sub control judiciar.

Pe aceeași temă

UPDATE Maria Vasii, avocata lui Dragne, a precizat că el a fost plasat sub control judiciar. Vasii a mai spus că Ilie Dragne a preluat în administrare ferma Salcia la sfârşitul lunii ianuarie-începutul lui februarie, astfel că ”nu are nicio legătură cu pretinsa lucrare (n.r. - lucrări de construcţie la fermă) pentru care s-a emis acea factură faţă de care procurorii lansează acuzaţia de evaziune, cu un prejudiciu estimat la 223.000 de euro”.

 

”Cealaltă acuzaţie cum că şi-ar fi angajat soţia la această societate la care era administrator şi este în prezent unic asociat, cu atât mai mult nu ne explicăm această acuzaţie pentru că nu este una serioasă”, a adăugat Vasii. Ea a spus că transferul pachetului de acţiuni s-a făcut prin hotărârea acţionarilor, chiar dacă această procedură nu este perfectată.

 

”Domnul Dragnea Valentin şi-a cedat toate părţile sociale, iar în prezent societatea se organizează într-o altă formă, procedura este în curs la Registrul Comerţului, nu depinde de cei doi asociaţi finalizarea ei”, a precizat Maria Vasii. Întrebată dacă Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, a predat toate acţiunile, primind în schimb bani, Vasii a răspuns: ”Aceste aspecte care vizează strict relaţia dintre cei doi parteneri de afaceri le veţi afla într-o conferinţă de presă pe care o vor susţine cei doi”.

 

De asemenea, întrebată cine se ocupa de societate la momentul la care s-a semnat acea factură pentru lucrări de construcţii, Vasii a spus: ”La acea dată, în companie erau cei doi acţionari, şi Valentin Dragnea era acţionar. Valentin Dragnea nu este responsabil pentru că procurorii îl acuză pe Dragne Ilie, administratorul, că ar fi complice la evaziune fiscală, ori despre această infracţiune vorbim doar pe seama administratorului. Valentin Dragnea nu a fost niciodată administrator, a avut doar calitatea de acţionar”.

 

Întrebată cine era administrator când s-a semnat acea factură, avocata a răspuns: ”La acea dată era fostul administrator, nu-mi permit să vorbesc despre el, este o altă persoană faţă de care se face urmărirea în cauză. Dragne Ilie a preluat într-adevăr şi funcţia de administrator la sfârşitul lunii ianuarie-începutul lui februarie”. Ea a mai spus că pentru această factură nu s-au încasat venituri, întrucât factura venea ca urmare a unor lucrări de construcţie care au fost încoporate în clădirile în care sunt porcii, ”aşadar nu a existat o îmbogăţire de pe urma acestei facturi”.

 

”Ancheta, deşi priveşte mai multe societăţi şi se vorbeşte despre acel pretins prejudiciu de 9 milioane de euro, chiar procurorii în actul de inculpare a lui Ilie Dragne, vorbesc despre 223.000 de euro şi nu de 9 milioane euro, ca atare nu cred că era o acuzaţie atât de serioasă încât să se ia nicio măsură preventivă, fie ea şi controlul judiciar”, a declarat Maria Vasii. Ea a susţinut că, din punctul său de vedere, o persoană care este cercetată într-un alt dosar a făcut un denunţ pentru a beneficia de reducerea pedepsei şi a nominalizat mai multe societăţi comerciale care prestau anumite lucrări de construcţii. Între societăţile beneficiare acestor lucrări era şi ferma Salcia. ”Este vorba despre un inculpat într-o cauză ce se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti”, a precizat Vasii. 

 

Magistraţii l-au plasat insa sub control judiciar, conform stiri.tvr. Ieri, Dragne (foto in centru), fusese reţinut pentru 24 de ore.
 

Ajuns în faţa magistraţilor, aceştia au decis controlul judiciar. Alături de Dragne, alte opt persoane au fost reţinute după audieri maraton. Şi acestea urmează să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

În acest dosar, mai multe firme sunt bănuite de evaziune fiscală de 9 milioane de euro. Avocatul lui Ilie Dragne a spus că acesta "nu a fost în societate" la momentul la care s-a făcut tranzacţia din 2013, la care se referă procurorii.

 


Ieri, anchetatorii au făcut percheziţii la ferma de porci Salcia, din Teleorman, şi la încă 80 de adrese din mai multe judeţe.

 

Dragne fi acuzat de o evaziune fiscala de 200.000 de euro, potrivit avocatei. Ilie Dragne, administratorul firmei de porci Ferma Salcia SA (controlata de fiul lui Liviu Dragnea), a fost audiat joi de procurori in dosarul de evaziune in care au avut loc perchezitii la ferma de porci. Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea, este un personaj-cheie in increngatura de firme detinute de familia si prietenii lui Liviu Dragnea, presedintele PSD, screi HotNews.

 

 

Alte opt persoane au fost retinut in acest dosar, dupa ce au fost efectuate perchezitii in mai multe locuri.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22