Violenţă în SUA: Anchetă FBI după decesul unei femei lovite de o mașină; 19 persoane, rănite

E.b. | 13.08.2017

Biroul Federal de Investigații (FBI) a deschis o anchetă privind circumstanțele în care o femeie a murit, după ce sâmbătă a fost lovită de un automobil care a intrat în viteză într-un grup. Trump condamnă violenţa.

Pe aceeași temă

 

 

Grupul în care a intrat automobilul era format din persoane care participau la o contramanifestație împotriva militanților de extremă-dreapta la Charlottesville, statul american Virginia, relatează duminică Reuters și AFP, preluate de Agerpres.

 

Președintele american Donald Trump a condamnat toate formele de "violență, bigotism și ură", inclusiv cele comise de "naționaliștii albi, KKK, neonaziști și toate grupările extremiste", atunci când a vorbit sâmbătă despre violențele din Charlottesville, statul Virginia, a precizat duminică Casa Albă, după ce miliardarul american a devenit ținta criticilor pentru că nu a nominalizat toate aceste grupuri, transmite  Reuters.     

 

Deschiderea acestei anchete a fost anunțată într-un comunicat de divizia din Richmond a FBI.

 

Victima este o femeie de 32 de ani. Alte 19 persoane au fost rănite de mașina intrată în viteză în demonstranți pe o stradă din centrul orașului Charlottesville, situat la circa 190 km sud-vest de capitala federală a SUA.

 

Într-un alt incident, doi ofițeri de poliție aflați într-un elicopter care monitoriza protestele au murit atunci când aparatul de zbor s-a prăbușit într-o zonă împădurită din apropiere de Charlottesville.

 

 

Oficialitățile locale din Charlottesville au aprobat în martie desfășurarea marșului de protest al naționaliștilor albi 'Unite the Right', în centrul orașului, dar au anulat evenimentul și au decretat starea de urgență locală după izbucnirea violențelor.

 

Grupurile de naționaliști albi protestează la Charlottesville împotriva unei decizii a primăriei de a înlătura statuia unui general care a condus forțe armate sudiste în Războiul Civil din SUA

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22