Doctorul Cristescu, către polițiști: „Habar n-aveţi cu cine vorbiţi!” Medicul s-a scuzat

I.g. | 14.08.2017

Poliţistul Marian Godină a postat pe Facebook imagini în care şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti, Ciprian Cristescu, îi smulge din mână telefonul unuia dintre poliţiştii care a filmat întreaga scenă, înjurând de mai multe ori şi adresând echipajului cuvinte obscene, îi numeşte „petarde” şi îl ameninţă pe unul dintre ei că va fi concediat.

Pe aceeași temă

 

Medicul Cristescu a fost amendat după ce a fost implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control,În filmare se vede cum medicul refuză să se legitimeze şi încearcă să o împiedice pe însoţitoarea lui să facă verificarea cu aparatul etilotest. „Văd că unii tot nu au înţeles că sunt uşor manipulaţi de ştiri apărute în presă. Este şi cazul medicului care a fost "brutalizat" deşi era pasager şi "nu făcuse nimic". Vă rog să vă formaţi acum o opinie corectă. Vizionare plăcută! Sper că domnului medic i se va întocmi dosar penal pentru ultraj. De fapt nu sper, asta ar fi urmarea firească”, scrie Godină pe Facebook.

 

În imagini se vede cum medicul Ciprian Cristescu refuză să prezinte actele de identitate la solicitarea poliţiştilor, în timp ce aceştia îi spun că dacă nu se legitimează, va fi condus încătuşat la secţie. Bărbatul încearcă să o oprească pe însoţitoarea lui să facă verificarea cu aparatul etilotest, sfârşind prin a le adresa poliţiştilor injurii şi cuvinte obscene, îi numeşte „petarde” şi îl ameninţă pe unul dintre ei că „mâine o să fii concediat”.

 

Poliţia Capitalei a anunţat că medicul de la Maternitatea Giuleşti a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de a se legitima şi pentru că a adresat repetate injurii poliţiştilor şi a precizat că cei doi poliţişti nu au raportat evenimentul superiorilor, în acest sens şi pentru verificarea modului în care au intervenit poliţiştii, fiind declanşat un control.

 

Conform primelor imagini postate pe Facebook, după o scurtă discuţie, medicul, oprit în trafic pentru un control, a ajuns să fie târât pe trotuar de cei doi poliţişti, în timp ce femeia care il însoţea afirma ca ea a fost la volan, că a avut alcoolemie 0 şi că sunt oameni respectabili.

 

Înregistrarea VIDEO poate fi văzut AICI.

 

Medicul Ciprian Cristescu şi-a cerut scuze public, precizând că regretă reacţia sa. „Îmi cer scuze public. Regret incidentul şi îmi pare foarte rău(...). Recunosc că am greşit”, a declarat şeful Secţiei obstetrică - ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală la Digi24. În clipul postat de poliţist, se poate vedea cum medicul Ciprian Cristescu refuză să se legitimeze şi adresează injurii poliţiştilor. „Sunteţi două petarde, habar nu aveţi cu cine vorbiţi. Vai de capul tău", le mai spune agenţilor şeful Maternităţii Giuleşti.

 

„De ce faci show-ul ăsta prostesc aicea, măi? (...) Du-te, mă, în maşină că nu te-a oprit pe tine nimeni!", îi spune soţia medicului, moment în care acesta le cere poliţiştilor să îi arate o legitimaţie şi număr.   „Sper că domnului medic i se va întocmi dosar penal pentru ultraj. De fapt nu sper, asta ar fi urmarea firească în urma acestui video,” a fost mesajul poliţistului postat pe Facebook, însoţit de un nou videoclip al incidentului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22