Trump desființează două consilii economice după demisiile unor directori de companii

Dora Vulcan | 17.08.2017

Trump a anunțat desființarea a 2 consilii consultative de politică economică după valul de demisii ale unor directori de companii care făceau parte din ele, după declarațiile sale controversate privind violențele din Charlottesville, anunță cele trei agenții internaționale de știri: AFP, DPA și Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Mai degrabă decât să exercit presiuni asupra oamenilor de afaceri din Consiliul asupra Industriei și din Forumul de Strategie și Politică (Manufacturing Council & Strategy & Policy Forum), voi pune capăt ambelor. Mulțumesc tuturor!", a scris pe Twitter președintele Trump, citat de Agerpres.

 


 

Rather than putting pressure on the businesspeople of the Manufacturing Council & Strategy & Policy Forum, I am ending both. Thank you all!

 
 

 

 

Decizia sa a survenit în momentul în care mass-media din SUA a relatat în legătură cu o posibilă autodizolvare a Forumului de Strategie și de Politică al președintelui.

 

Cele două consilii au fost înființate după alegerea președintelui Trump și din fiecare făceau parte circa 20 de directori executivi.

 

Unul dintre ei, Kenneth Frazier, care conduce gigantul farmaceutic Merck a anunțat luni că părăsește Manufacturing Council pentru a protesta împotriva declarațiilor lui Trump după violențele de sâmbătă din Charlottesville.

 

'Liderii Americii trebuie să onoreze valorile noastre fundamentale respingând în mod clar expresiile de ură, fanatism și supremație de grup', a spus Frazier, unul dintre cei mai importanți directori de culoare din America.

 

Trump a denunțat luni grupările care susțin supremația albilor după ce a fost criticat în legătură cu faptul că nu a menționat rolul neonaziștilor albi și al rasismului în atacul din Virginia și a atribuit în schimb violențele 'mai multor părți'.

 

Și președintele principalului sindicat american AFL-CIO a anunțat marți că se retrage din grupul de consilieri ai lui Donald Trump.

 

O femeie și-a pierdut viața și 19 oameni au fost răniți la un marș al naționaliștilor albi care a avut loc sâmbătă în orașul Charlottesville, statul Virginia, când un tânăr neonazist a intrat intenționat cu mașina într-un grup de contramanifestanți.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22