Atac al lui Erdogan la șeful diplomației germane care a denunțat ingerința sa în alegeri

Dora Vulcan | 20.08.2017

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a recomandat sâmbătă ministrului de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, "să-și cunoască limitele", după ce acesta din urmă a denunțat ingerința liderului turc în alegerile din Germania, informează AFP preluat de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

"El nu cunoaște nicio limită! Cine ești tu ca să-i vorbești președintelui Turciei?... Cunoaște-ți limitele! El încearcă să ne dea lecții... De când faci politică? Câți ani ai?", a declarat Erdogan în timpul unui discurs televizat, într-un atac personal împotriva lui Sigmar Gabriel, transmite Agerpres.

 

Șeful diplomației germane, Sigmar Gabriel, a denunțat vineri 'ingerința lui Erdogan în campania electorală' din Germania, după ce președintele turc i-a îndemnat pe alegătorii germano-turci să voteze împotriva creștin-democraților, social-democraților și verzilor.

 

Sigmar Gabriel i-a îndemnat pe turcii din Germania 'să se ridice împotriva acestei tentative' a lui Erdogan de a se amesteca în dezbaterea politică germană. 'Să le arătăm celor care încearcă să ne divizeze că nu vom marșa la acest joc perfid', a subliniat el.

 

Relațiile dintre Turcia și Germania s-au deteriorat foarte tare după puciul eșuat din 15 iulie 2016, imputat predicatorului Fetullah Gulen autoexilat în SUA și care neagă orice implicare. Ankara a acuzat Berlinul că dă dovadă de indulgență față de 'teroriști', găzduind separatiști kurzi și presupuși puciști. La rândul său, Germania a condamnat amploarea epurărilor din Turcia după puciul eșuat în urma căruia peste 50.000 de persoane au fost arestate. În prezent, există zece cetățeni germani, unii cu dublă cetățenie, aflați în detenție în Turcia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22