PNL cere comisie de anchetă pentru Carmen Dan. Miza: pensionările și reangajările din MAI

Dora Vulcan | 20.08.2017

Partidul Național Liberal va solicita, la începutul sesiunii parlamentare, înființarea unei comisii de anchetă care să verifice modul în care s-au făcut pensionările și reangajările din Ministerul Afacerilor Internelor, a anunțat duminică vicepreședintele PNL Florin Roman.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "O să solicităm la începutul sesiunii comisie de anchetă parlamentară pentru modul în care s-au făcut pensionările și reangajările, a doua zi, în foarte multe situații, în cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Ceea ce a făcut această secretară de casă a lui Dragnea în calitate de ordonator de credite și reprezentant al ministerului, să semneze pensionări și a doua zi reangajări, nu este normal. (...) Sunt în țară zeci de astfel de cazuri și nu este normal ca oameni care pleacă din sistem cu pensii de peste 120 de milioane de lei a doua zi să fie reintegrați ca personal contractual în cadrul aceluiași minister. E un jaf pe față, e o bătaie de joc față de cei care muncesc cinstit în această țară", a declarat Florin Roman în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL, transmite Agerpres.

 

Florin Roman a precizat că PNL va propune și audierea ministrului de interne, Carmen Dan, în comisiile parlamentare de specialitate, pentru a da explicații cu privire la situația de la pașapoarte.

 

"Partidul Național Liberal își propune ca la începutul sesiunii parlamentare să o invite pe doamna ministru Carmen Dan (...) la audieri la Comisia de administrație publică și la Comisia de ordine publică, să le dea explicații vizavi de managementul defectuos legat de această situație și vă rog foarte mult să vă uitați pe stenograme la audierile doamnei ministru în comisii. Atunci când a fost învestită, i s-a ridicat această problemă, doamna ministru a dat asigurări că sunt pregătiți pentru a nu ne lovi de o criză a cozilor la pașapoarte. Atât de bine s-a organizat secretara de casă a tovarășului Liviu Dragnea, încât românii au fost din nou umiliți. Cauzele sunt multiple, în primul rând, managementul defectuos, e greu să treci de la secretară de școală la Ministerul de Interne. E foarte greu să gestionezi astfel de situații. Practic, secretarul de stat de la ordine publică s-a ocupat în acest an de pașapoarte, o situație nemaiîntâlnită până acum la nivelul Ministerului Administrației și Internelor", a spus vicepreședintele PNL. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22