Pentru că Rusia a lăsat SUA fără diplomați, nu mai are cine să le acorde vize rușilor

Dora Vulcan | 21.08.2017

Acordarea de vize pentru SUA va fi suspendată temporar în Rusia începând de miercuri, 23 august. Măsura este justificată de americani prin reducerea personalului diplomatic american pe care Moscova a ordonat-o în replică la noile sancțiuni americane pentru susținerea Siriei.

Pe aceeași temă

 

 

 

„Din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operațiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova”, a anunțat Ambasada SUA din Federația Rusă, printr-un comunicat citat de AFP, Reuters și RIA Novosti.  

 

 

Această reducere a serviciilor consulare pe teritoriul Rusiei înseamnă de fapt că, de la 1 septembrie, acei cetățeni ruși care vor dori să călătorească în SUA vor trebui să se deplaseze la Moscova pentru vize, întrucât consulatele americane din regiuni nu vor mai efectua respectiva procedură.

 

Decizia SUA vine după ce președintele rus Vladimir Putin, reacționând la noile sancțiuni impuse de Congresul SUA împotriva Rusiei, a cerut Washingtonului să-și reducă personalul diplomatic de la ambasadă și consulatele din Federația Rusă cu 755 de persoane până la 1 septembrie.

 

„M-am gândit că este vremea să arătăm că nu vom lăsa lucrurile fără răspuns”, declara Putin.

 

Casa Albă reacționa, calificând decizia Moscovei de a cere reducerea personalului diplomatic drept „regretabilă și nedreaptă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22