Garda de Coastă:pescador, interceptat cu 70 de migranți pe direcția Mangaliei.23 de copii

Dora Vulcan | 21.08.2017

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au interceptat, duminică seară, un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcţia municipiului Mangalia, la bordul căruia se aflau zeci de migranţi.

Pe aceeași temă

 

 

 

Filmarea interceptării, AICI

 

UPDATE:  Primele investigații făcute de anchetatori la sediul Grupului de Nave Mangalia indică faptul că grupul de migranți clandestini este alcătuit din persoane de naționalitate siriană și irakiană, iar una dintre femei, gravidă, a fost transportată la Spitalul Municipal Mangalia, pentru îngrijiri.

 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un pescador suspect de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau mai multe persoane.

 

În data 20.08.2017, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra - S.C.O.M.A.R. au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

 

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află zeci  de migranţi.

 

La nivelul M.R.C.C. Constanţa s-a iniţiat intervenţia de salvare pe mare S.A.R. (Search and Rescue), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

 

 În cadrul verificărilor preliminare în cazul pescadorului cu migranţi interceptat de poliţiştii de frontieră români în cursul serii trecute în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, s-a constatat că este vorba despre 70 de persoane: 23 de copii, 12 femei și 35 de bărbați, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră, transmite Poliția de Frontieră a Gărzii de Coastă de la Constanța. 

 

Persoanele au fost debarcate în siguranță în portul din Mangalia, iar după acordarea de asistență și îngrijiri medicale de specialitate, cercetările vor fi efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, anunță sursa citată

 

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22