Dragnea, despre criticile aduse lui Toader: s-au grăbit toți, inclusiv președintele

Dora Vulcan | 24.08.2017

Liviu Dragnea a declarat joi ca nu se pronunta deocamdata asupra modificarilor la legile justitiei anuntate de ministrul Tudorel Toader, pentru ca "este vorba doar de niste principii", si considera ca "s-au grabit toti, inclusiv presedintele" Klaus Iohannis, atunci cand au criticat aceste propuneri.

Pe aceeași temă

 

 

 

Exact ca și în cazul OUG 13, Liviu Dragnea a spus că nu cunoştea aceste propuneri, şi că atunci când ministrul Justiţiei a anunţat că va ieşi în 23 august, a stat deoparte. „Şi foarte bine am făcut”, a adăugat el. "Eu nu reactionez imediat in situatii de genul asta. noi vorbim aici de propuneri care vor deveni doar proiecte de legi" a mai spus Dragnea, adaugand ca cei care se exprima deja au o "abordare ori pur personala ori superficiala". "Mai este cale lunga pana cand vor fi adoptate". 

 

 "Sincer, nu am înţeles împotriva a ce protestează. Marea problemă, că am înţeles că foarte mulţi sunt supăraţi că în acest set de principii există şi propunerea ca numirea procurorilor şefi să nu mai fie făcută de preşedinte, ci de CSM. E un punct de vedere, eu n-am fost în stradă, cu toate că şi eu am avut acelaşi punct de vedere. Eu în toamnă am spus că nu sunt de acord cu proiectul dlui Popescu Tăriceanu, susţinând tot ideea că rămân trei entităţi pe acest circuit de numire, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă năpustesc pe un om care a enunţat nişte principii. Este doar începutul unui proces care nu va fi simplu, un proces legislativ, constituţional şi democratic. Eu nu mi-am schimbat viziunea după o jumătate de oră după ce am văzut conferinţa de presă. Mi-am spus un punct de vedere atunci. Niciun ministru nu e robot, oamenii sunt membrii Guvernului, au puncte de vedere, cred în ele, le susţin, le argumentează. În perioada următoare fiecare trebuie să spună argumente şi contraargumente, dar într-un mod civilizat. Noi trebuie să facem eforturi să avem capacitatea, în această ţară, să gestionăm dezbateri civilizate, nu cu patimă şi nu apărând interese personale, care practic sunt şi temporare", a declarat Dragnea, joi, la Neptun. "(Proiectul) o sa fie vazut de CSM, dupa care o sa ajunga in Parlament. Nu trebuie omorat un om pentru ca are niste propuneri. Mi se pare ca s-au grabit toti, inclusiv presedintele", a spus Dragnea. 

 

"Eu cred ca (ministrul justitiei) a procedat corect, nu cred ca era corect sa prezinte proiectul de lege inainte ca acestea sa ajunga la CSM. cred ca a fost foarte riguros," a mai spus Dragnea, raspunzand unei intrebari din partea jurnalistilor.

 

"Nu am inteles foarte bine supararea dlui presedinte, este vorba de niste principii, nici nu vreau sa ma pronunt. Eu propun sa fim mai calmi si sa asteptam proiectele de legi. Eu nu dau un cec in alb, astept sa vad proiectele de legi. O sa ne gandim foarte serios. Pe dl ministru il sustin, ii sustin expertiza" a mai spus liderul PSD. 

 

Despre modificarea privind scoaterea șefului statului din circuitul numirii șefilor de Parchete, Dragnea a amintit de ceea ce a declarat in trecut, cand a sustinut ca prefera trei entitati implicate in aceasta procedura. " Nu mi-am schimbat viziunea", a spus Dragnea.

 

Declarația lui Dragnea (Digi 24)

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22