Tudose: randamentul pilonului I mai bun decât al pilonului II.Statul, cel mai bun administrator

Dora Vulcan | 25.08.2017

Tudose a recunoscut că se analizează posibilitatea creșterii sumelor care se varsa la pilonul I de pensii, astfel incat acestea sa nu mai fie egale cu cele de la pilonul II, cifrele arătând că randamentul pilonului I este mult mai mare decat al pilonului II, dovadă că statul este mai bun administrator.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Este vorba despre luarea unei decizii.

 

S-a constatat ca randamentul de la pilonul I care are ca reper salariul mediu este mult mai mare decat randamentul de la pilonul II.

 

Si din aceasta cauza, am solicitat - a fost si o decizie politica - ministerului de Finante ca impreuna cu cei de la sistemul de pensii sa faca o analiza sa vada daca nu cumva este oportun, acum cand cresterea economica este foarte mare sumele care se varsa la pilonul I sa fie un pic mai mari decat cele care se varsa la pilonul II.

 

Discutiile sunt avansate.

 

Fiind o contributie varsata intr-o zona cu randament mai mare, fondurile vor creste. Adica, pe romaneste, e o modalitate de a creste pensia la viitor.

 

 Din aceasta distribuire aproape egala astazi sa creasca un pic sumele pentru pilonul I.

 

Se pare ca, da, statul este un mai bun administrator. Noi in primul ciclu am luat la mana aceste cifre si am constatat cu surprindere ca statul este un mai bun administrator. 

 

Nu este adevarat ca vrem sa desfiintam pilonul II de pensii, nu este adevarat ca vrem sa luam bani de acolo, ceea ce este deja acolo ramane acolo doar ca, daca este mai bine pentru romani, vom da mai multi bani la pilonul I."

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22