Atac terorist asupra unor militari în centrul Bruxellesului. Agresorul a fost împușcat

E.b. | 26.08.2017

Agresiunea cu o armă albă comisă vineri seară în centrul Bruxellesului contra a doi militari este considerată drept "atac terorist", a precizat Parchetul federal belgian pentru AFP.

Pe aceeași temă

 

 

"Considerăm că este vorba despre un atac terorist", a declarat o purtătoare de cuvânt a Parchetului, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

Atacatorul, asupra căruia soldații au deschis focul cu armele din dotare, "a decedat", a adăugat ea. Un individ a atacat un soldat cu un cuțit, vineri seară, în centrul Bruxellesului, înainte de a fi "neutralizat" de militari aflați la fața locului, un informat autoritățile belgiene.


"A avut loc un atac asupra unui militar la Bruxelles", a declarat pentru  AFP poliția federală, adăugând că "militari prezenți la fața locului au ripostat". Atacatorul era înarmat cu un cuțit, a precizat Parchetul federal belgian, însărcinat cu acest dosar.

 

O patrulă de "militari a neutralizat un individ", a informat la rândul său Centrul belgian de criză pe contul său de Twitter, în timp ce mass-media au anunțat că el a fost "grav rănit". Agresorul nu era cunoscut pentru acte de terorism.


Potrivit agenției de presă Belga, bărbatul, în vârstă de "vreo 30 de ani", a fost transportat la spital. El ar fi rănit doi militari, potrivit Belga, unul la față și altul la mână.

 

 

 

 

Agresorul a strigat "Allah Akbar", potrivit primarului orașului Bruxelles, Philippe Close. O sursă din cadrul poliției a afirmat pentru cotidianul lesoir.beeste vorba despre un somalez.

 

"Întreg sprijinul nostru pentru militarii noștri", a scris pe Twitter premierul belgian, Charles Michel. "Serviciile noastre de securitate rămân în expectativă. Urmărim situația îndeaproape" cu Centrul de criză, a adăugat el. Tout notre soutien a nos militaires. Nos services de sécurité restent attentifs. Nous suivons la situation de pres avec @crisiscenterBe August 25, 2017

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22