Dragnea, perdea de fum: Poliţia politică, tentaţia la care Hellvig trebuie să reziste

E.b. | 27.08.2017

România este foarte aproape să aibă /poliție politică/, a afirmat duminică Liviu Dragnea, președintele PSD, precizând că are "mari speranțe" că Eduard Hellvig, directorul SRI, să reziste "la orice tentație".

Pe aceeași temă

 

"România este foarte aproape — încă nu e—, este foarte aproape de a ne trezi într-un timp rezonabil cu o poliție politică. Asta este o noțiune foarte grea. Nu suntem în situația în care să avem poliție politică, dar suntem foarte aproape de a avea așa ceva. Am mari speranțe în Eduard Hellvig, directorul SRI, îl știu, are o concepție destul de modernă, sper să reziste la orice tentație, pentru că tentațiile sunt foarte mari. Prin ceea ce a făcut până acum se pare că lucrurile sunt în regulă ca și abordare", a declarat Dragnea, la Antena3., conform Agerpres.

 

Potrivit liderului PSD, în România există foarte multă manipulare și influență asupra unor instituții care ar trebui să fie total independente.

 

"Există foarte multă manipulare și există foarte multă influență asupra unor instituții care ar trebui să fie total independente, pentru a ne da fiecăruia dintre noi garanția că în România, dacă nu greșești și dacă nu încalci o lege și dacă nu furi, poți să dormi liniștit", a mai spus Dragnea.


 

Ca de fiecare dată, Dragnea nu numeşte respectivele instituţii, învăluind toată decalraţia sa într-o ceaţă densă.

 

Liviu Dragnea a declarat, tot la Antena3, dupa ce a fost intrebat de ce crede ca preşedintele  Iohannis este impotriva  propunerillor de modificare a legilor justitiei, pe care le considera un atac la statul de drept si, totodata, o subminare a luptei anticorputie, că suparare lui Iohannis ar fi fost produsă de o eventuala numire a procurorilor sefi de catre CSM, la propunerea MJ.  

 

“Eu cred ca de asta s-a suparat, cred ca la asta se referea”, a spus Dragnea, la Antena3 , conform HotNews.

 

“De ce atata patima pe niste propuneri? Parlamentul decide, ca sa ne lamurim, dar pana atunci e cale lunga, cand vom vedea toate argumentele vom lua o decizie”. 


Cum sa ai astfel de reactii pe niste propuneri, pe o prevedere care nu se stie daca ramane”.

 

 

Dragnea le spune protestatarilor să aştepte

 

 

Dragnea a transmis si un mesaj catre protestatarii din Piata Victoriei

 

Sa asteptam si sa incercam, poate reusim, sa avem dezbateri asezate in Romania pe cele mai sensibile. Daca reusim sa rezistam la aceasta tentatia, pana si simpla propunere, trebuie cgenereze critici, atacuri. 

 

E inceputul unui proces. Este o multime uriasa tacuta care asteapta aceste lucruri”. 
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22