Ministrul Șova refuză avizarea proiectului responsabil de schimbul de date între instituții

Dora Vulcan | 28.08.2017

Ministerul Comunicatiilor, condus de Lucian Sova, nu a dorit sa avizeze momentan proiectul de Ordonanta care viza crearea ANSEC, agenție care ar trebui să răspundă de toate sistemele IT ale statului si de interconectarea si schimbul de date intre institutii.

Pe aceeași temă

 

 

Șova a invocat rezervele pe care le are asupra principiilor promovate, se arata intr-un raspuns al ministerului catre HotNews.ro. 

 

Ministerul mai spune ca 'va sustine un proiect care sa corespunda exigentelor pe care si le propune initiatorul, dar si compatibil cu cadrul general in care acesta isi desfasoara activitatea."

 

"Avand in vedere existenta unor rezerve privind principiile promovate prin proiectul la care faceti referire si fara a intra in detalii tehnice va informam ca MCSI a retrimis documentul, neavizat. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va sustine un proiect care sa corespunda exigentelor pe care si le propune initiatorul, dar si compatibil cu cadrul general in care acesta isi desfasoara activitatea.", spune Ministerul Comunicatiilor.

 

Potrivit proiectului de înființare a agenției, pe langa gestionarea sistemelor IT ale statului, ANSEC va coordona toate proiectele IT din administratia publica centrala si locala, va fi depozitar al 'codului-sursa' pentru aplicatiile informatice dezvoltate la cerere pentru administratia publica, va asigura interconectarea si schimbul de date intre institutii si va implementa si opera o viitoare platforma IT numita: Platforma Nationala de tip Cloud Privat Guvernamental.

 

ANSEC ar fi urmat sa primeasca anual 30% din bugetul anual incasat de arbitrul telecom (ANCOM) de la operatorii privati.

 

Saptamana trecuta, Centrul pentru Inovare Publica, asociatie non-guvernamentala, a solicitat Guvernului Tudose sa organizeze o consultare publica pe marginea acestui proiect inainte de a-l legifera.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22