Iohannis avertizează diplomaţii în legătură cu ameninţărilor din Est, terorismul şi migraţia

E.b. | 30.08.2017

Președintele Klaus Iohannis le-a spus diplomaților români că au datoria să acționeze mai riguros și mai eficient pentru a contracara amenințările și provocările, astfel încât obiectivele României să fie realizate.

Pe aceeași temă

  

Iohannis susţine că riscurile, ameninţările şi provocările despre care le-a vorbit anul trecut se menţin, din păcate,

 

Este vorba despre provocările şi ameninţările din Est, care rămân foarte actuale şi în prezent, ca şi despre riscurile care îşi au sursa în Vecinătatea Sudică, inclusiv terorismul, migraţia ilegală şi acumularea de crize regionale.

 

"Aveți datoria să acționați — cum vă spuneam și anul trecut — mai riguros și mai eficient pentru a contracara aceste amenințări și provocări, pentru a găsi soluții durabile, astfel încât obiectivele naționale ale României să fie realizate, iar românii să fie bine protejați. În același timp, ca diplomați, este important să beneficiați de un avantaj deosebit, care trebuie păstrat cu orice preț — poziția României de stat stabil din punct de vedere politic, cu o creștere economică importantă, care continuă cu sincope întărirea statului de drept. Dacă păstrarea acestor atuuri rămâne mai ales responsabilitatea politică a Guvernului și a Coaliției majoritare, păstrarea credibilității politice externe și de securitate a României, ca stat pe care se poate conta, este și răspunderea dumneavoastră. Sunt convins că acest imperativ este pe deplin conștientizat de fiecare membru al corpului diplomatic și consular al României'', a spus Iohannis, la Cotroceni, cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române, conform Agerpres.

 

El a subliniat că și acest an diplomatic a fost unul dificil.

 

"Riscurile, amenințările și provocările despre care v-am vorbit anul trecut se mențin, din păcate, de la provocările și amenințările din Est, care rămân foarte actuale și în prezent, până la riscurile care își au sursa în vecinătatea sudică, inclusiv terorismul, migrația ilegală și acumularea de crize regionale a căror soluționare trenează periculos de mult. Toate acestea cer implicare rapidă, responsabilă și inovatoare a dumneavoastră, ca reprezentanți de vârf ai diplomației române", a arătat Iohannis.

 

Preşedintele a menționat că, deși sunt și motive de optimism, având în vedere că extremismul și populismul au suferit o serie de înfrângeri electorale, aceeași implicare este necesară și în cazul provocărilor interne ale Uniunii Europene, respectiv Brexit și relansarea proiectului european.

 

În final, șeful statului le-a urat diplomaților succes în activitate.

 

"Nu uitați, dumneavoastră sunteți România acolo unde activați! Cu cât o faceți mai bine, cu atât mai bine funcționează relația statului respectiv cu România. Așadar, nu vă imaginați că vă doresc succes numai pentru dumneavoastră, pe persoană fizică. Vă doresc succes pentru ca noi toți împreună să facem o politică externă ca lumea!", a conchis șeful statului.

 

La evenimentul de la Palatul Cotroceni au fost prezenți și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22