Ambasada Germaniei critica modificarea legilor justitiei: Impartasim ingrijorarea SUA

E.b. | 30.08.2017

Impartasim ingrijorarea Ambasadei Statelor Unite in privinta modificarilor aduse legilor justitiei, afirma Ambasada Germaniei .

Pe aceeași temă

 

"Pana in prezent, am aflat despre propunerile complexe privind reforma sistemului judiciar doar dintr-o declaratie oficiala a ministrului Justitiei. Si noi, in calitate de parteneri in cadrul Uniunii Europene, asteptam cu mare interes publicarea acestor propuneri. Salutam asigurarile Guvernului Romaniei de a se consulta, pe larg, pe marginea acestor propuneri, impreuna cu toate partile relevante si interesate. Impartasim ingrijorarea Ambasadei SUA: unele dintre modificarile prezentate ar putea avea repercusiuni directe asupra independentei justitiei, de exemplu prin reorganizarea unor competente care si-au dovedit eficienta", afirma reprezentanta diplomatica a Berlinului, conform HotNews.

 

Foto: Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la București

 

"Consolidarea statului de drept, continuarea combaterii eficiente a coruptiei, precum si alte realizari ale Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare sunt de mare importanta si pentru Germania. Pana la sfarsitul anului trecut, Romania a inregistrat progrese notabile in baza reglementarilor si competentelor actuale", afirma Ambasada Germaniei.

 

"Acestea au fost apreciate, in mod repetat, si de catre partenerii UE. Ne dorim ca Romania sa-si indeplineasca cat de curand si obligatiile inca restante si sa preia cu detasare, in anul 2019, presedintia Consiliului UE. De aceea, in interesul Romaniei, ar trebui evitat tot ceea ce ar putea sta in calea acestui obiectiv sau ar contine chiar reglementari din vremuri anterioare aderarii la Uniunea Europeana

 

Multe reactii din tara confirma ca si altii impartasesc aceasta ingrijorare. De aceea sustinem ca indeosebi aceste puncte sa se bucure de inalta importanta in cadrul viitorului proces complex si transparent de consultare", mai spune sursa citata.

 

 

"Statele Unite au luat cunostinta de propunerile Ministerului Justitiei din 23 august cu ingrijorare pentru independenta sistemului judiciar", a aratat marti Ambasada SUA la Bucuresti, intr-un comunicat, ca reactie la propunerile de modificare a legilor justitiei prezentate de ministrul Tudorel Toader. 

 

"Indemnam toti actorii executivi, legislativi si judiciari din Romania sa colaboreze pentru a continua lupta tarii impotriva coruptiei si pentru a asigura credibilitatea institutiilor sale", se mai arata in comunicat. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22