Departamentul american de Stat a dispus închiderea consulatului Rusiei din San Francisco

E.b. | 31.08.2017

Departamentul american de Stat a cerut joi Federației Ruse să-și închidă consulatul din San Francisco și două anexe diplomatice, una din Washington DC și cealaltă din New York.

Pe aceeași temă


 

Este răspuns la decizia Kremlinului de a reduce numărul diplomaților americani aflați la post în Rusia, informează agențiile internaționale de presă, preluate Agerpres.


După ce Congresul SUA a aprobat noi sancțiuni împotriva Rusiei, Moscova a cerut Washingtonului ca numărul diplomaților americani în Rusia să fie de cel mult 455, adică egal cu cel al diplomaților ruși din SUA, astfel că Departamentul american de Stat a fost nevoit să-și retragă din Rusia 755 de diplomați și să abandoneze la începutul lunii august două sedii diplomatice din apropiere de Moscova.


"Credem că această acțiune a fost nepotrivită și dăunătoare pentru dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre", a subliniat joi, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.


"În conformitate cu spiritul parității invocat de ruși, îi cerem guvernului rus să-și închidă Consulatul General din San Francisco, o anexă a cancelariei din Washington DC și anexa consulară din New York City. Acestea trebuie închise până la 2 septembrie", a precizat Nauert.

 

"Odată cu aceste măsuri, cele două țări vor avea fiecare câte trei consulate" pe teritoriul celeilalte, "dar am decis să permitem guvernului rus să păstreze unele anexe (diplomatice) într-un efort de a pune capăt cercului vicios al deteriorării relațiilor noastre", a completat el, menționând totodată că aceste relații au ajuns la cel mai jos nivel după încheierea Războiului Rece și exprimându-și speranța că decizia luată joi nu va antrena "noi represalii" din partea Moscovei. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22