Tăriceanu, atac virulent la Hans Klemm: Mă dezamăgește profund atitudinea ambasadei SUA

E.b. | 02.09.2017

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, aflat la Mamaia, a avut un discurs critic la adresa ambasadorilor străini la Bucureşti care îşi exprimă îngrijorarea privind respectarea independenţei Justiţiei şi a statului de drept.

Pe aceeași temă

 

Liderul ALDE îi acuză pe americani că îşi fac afacerile în România, cu sprijinul DNA, conform Digi24.

 

„În România s-a creat un sistem paralel de putere”, a spus Tăriceanu, care a mai afirmat că anumite „forțe încearcă cu disperare să-și păstreze pozițiile obținute în ultimii zece ani”.

 

Sigur că nu pot să nu fac o referire directă la atitudinea unor ambasade și ambasadori. Mă surprinde și mă dezamăgește profund atitudinea ambasadei americane, pentru că și eu, ca și alți români, am privit cu admirație și la o Americă care este prin esență țara libertăților. Dacă un demnitar român ar promova o firma românească ar fi imediat acuzat, bineînţeles, de trafic de influenţă. Dar ambasadele străine au văzut că nu există aliat mai bun în acest demers al lor de a-şi promova firmele şi interesele lor decât DNA-ul. Ei nu mai au nevoie să mai facă altceva decât să vină pe această piaţă în care toate firmele româneşti au fost decapitate, toţi au fost trimişi la plimbare, nu mai există o firma importantă de lucrări publice românească, toate contractele de lucrări publice sunt câştigate de firmele străine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22