Din ordinul lui Tudorel Toader. Începe controlul Inspecției Judiciare la Parchetul General

Dora Vulcan | 04.09.2017

Inspecția Judiciară va începe luni, din ordinul ministrului de Justiție Tudorel Toader, controlul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe aceeași temă

 

 

 "Controlul de fond la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se va desfasura in perioada 4 - 29 septembrie. Verificarile aferente controlului privesc activitatea desfasurata in anul 2016 si semestrul I al anului 2017", a declarat saptamana trecuta purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru, potrivit Agerpres.

 

Echipa de control este formata din opt inspectori judiciari.

 

Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare a semnat, la inceputul lunii iulie, ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienta manageriala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie - Structura centrala, amintește Hotnews.ro. Inspectorul sef a stabilit, printre altele, obiectivele controalelor si componenta echipelor de inspectori judiciari.

 

Cele doua controale au fost incluse in calendarul de activitati aferent anului in curs ca urmare a propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Concluziile rapoartelor de control vor fi inaintate Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Pe 19 iunie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a trimis la Inspectia Judiciara o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA si Parchetul General. Cererea era motivata de faptul ca la cele doua institutii nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp. Inspectia Judiciara a finalizat pe 25 august controlul la Directia Nationala Anticoruptie, inspectorii avand termen pana pe 6 octombrie sa inainteze raportul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22