Pe repede înainte: Raport favorabil pentru referendumul de revizuire a Constituţiei

E.b. | 04.09.2017

Deputaţii jurişti au dat, luni, cu majoritate de voturi, un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000.

Pe aceeași temă

 

Vizează organizarea şi desfăşurarea referendumului, care prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc într-o zi de duminică, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire.

 

Este vorba, in primu rand, despre organizarea referendumul de modificare a Constitutiei, in sensul redefinirii familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie, promovat de Coalitia pentru Familie, pe care PSD vrea sa il organizeze in aceasta toamna, asa cum doreste Liviu Dragnea, liderul partidului. 

 

Initiativa cetateneasca de modificare a Consititutiei se afla in circuit parlamentar.

 

Curtea Constituţională nu va fi sesizată de îndată, ci în termen de două zile de la data adoptării de către Camere sau de Camerele reunite - procedura specială, a proiectului de iniţiativă legislativă de revizuire. Se duce la Curte, în cinci zile trebuie să decidă, oricum se sesizau din oficiu, de îndată ce noi ne pronunţam, dacă depăşeşte sau nu limitele revizuirii Constituţiei (...) Dacă limitele privind revizuirea au fost depăşite (proiectul - n.r.), se reîntoarce şi reîncepe procedura (parlamentară - n.r.)”, a spus deputatul PNL Ioan Cupşa.

 

El a spus că liberalii au cerut termenul de două zile pentru sesizarea CCR, şi nu ”de îndată”, pentru a se putea exercita dreptul de a se plânge cu privire la neconstituţionalitatea, depăşirea limitelor revizurii şi de către parlamentarii care nu au susţinut proiectul.


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22