Toader, enervat că Augustin Lazăr a convocat procurorii generali să-i analizeze proiectul

Dora Vulcan | 05.09.2017

Ministrul de Justiție Tudorel Toader nici măcar nu mai ascunde conflictul deschis în care s-a angajat cu procurorul general Augustin Lazăr, în ciuda faptului că deține funcția care ar trebui să fie garant al imparțialității sale în treburile Justiției.

Pe aceeași temă

 

 

 

Toader este iritat că procurorul general a îndrăznit să-și convoace procurorii generali din țară pentru a analiza un proiect care va avea impact maxim asupra viitorului lor, pentru că va schimba din temelii soarta Justiției din România. 

 

 

”Sigur că poate să facă din moment ce a făcut (n.r. convocarea adunării generale a procurorilor). Important e dacă e corect ce a făcutEra în competența dânsului să convoace cei 2950 de procurori să analizeze un proiect de lege și să îl supună la vot? Categoric nu! Pentru că, pe legile justiției, avizator este CSM-ul care are o secție pentru procurori și una pentru judecători. Faptul că procurorul general a întrunit procurorii de pe lângă curțile de apel și a dispus convocarea, acest fapt iese din cadrul atribuțiilor legale și constituționale. Nu au dictat. Prin ce au dictat? Au supus la vot și au spus că nu sunt de acord. Dânșii consideră că e normal, după 20 de ani de procuror, a doua zi să schimbi roba și să fii judecător. Procurorul lucrează numai în penal, pe când judecătoarul, în toate domeniile. E o specializare atât de strictă încât foarte greu îmi e să accept să procurorul va fi, a doua zi, egal cu judecătorul cu 20 de ani de experientă, dar și invers. Să spunem lucrurilor pe nume, ei vor să ajungă direct judecători la ÎCCJ. Asta au făcut în adunare”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22