Scandalul decontărilor ilegale din Sănătate: pionii grupării Maior-Oprea, plasați strategic

Dora Vulcan | 05.09.2017

Stenogramele din dosarul decontărilor ilegale de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti ­în care s-au făcut 14 arestări, scot la iveală interesele pe care le au în acest domeniu fostul director al SRI, George Maior, şi fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, scrie România liberă.

Pe aceeași temă

 

 

 

Nicolae-Sergiu Ciobanu, finul şi omul de încredere al lui George Maior, fost ofiţer MApN şi SRI, a fost înregistrat de DNA când povestea cum a avut soţia fostului director al SRI, actual ambasador al României la Washing­ton, o contribuţie esenţială la ascensiunea în funcţii publice importante a fostului preşedinte CNAS, Marian Burcea, arestat preventiv în această speţă. 

 

Mai mult,  Oana Magdalena Ciobanu, soţia finului lui Maior, este unul din ofiţerii avansaţi de Gabriel Oprea la „apelul bocancilor”. Ea a primit gradul de locotenent-­colonel de infanterie (în prezent este colonel) şi a fost instalată pe funcţia de șefă a Biroului de Comunicare și Relații Publice la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

 

Ca de fiecare dată, această avansare ilegală a beneficiat de complicitatea gen. Marian Hăpău, actualul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA). Potrivit fostului jurnalist Robert Turcescu, Oana Magdalena Ciobanu este corespondent al revistei SRI, „Inteligence”, publicaţie care-l are trecut în caseta tehnică drept fondator pe George Maior.

 

Stenograme acuzatoare

 

În stenograme, Nicolae-­Sergiu Ciobanu dezvăluie amănunte senzaţionale  despre George Maior, dar şi despre soţia acestuia, Anamaria, fiica scriitorului Augustin Buzura.

 

Într-una din interceptări, el povesteşte cum a ajuns mâna dreaptă a fostului director în SRI...

 

articolul integral, în România liberă

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22