A apărut ghidul lui Liviu Pop pentru elevii din clasa a V-a. E numit prețios ”compendiu”

Dora Vulcan | 05.09.2017

Liviu Pop a făcut publică broșura după care vor învăța elevii de clasa a V-a. Cărțulia are și o denumire demnă de marii exegeți ai literaturii române: compendiu.

Pe aceeași temă

 

 

. Ghidul care ține loc de 15 manuale a fost publicat. El se numește Compendiu introductiv pentru gimnaziu și sub semnul său nefast stă debutul în ciclul doi primar al copiilor care au avut neșansa să devină elevi de-a cincea sub ministeriatul lui Genunche.

 

Este primul astfel de îndrumător metodologic compact în care se regăsec, în 297 de pagini, 15 materii aferente unui singur an de studiu (clasa a V-a).  Trebuie specificat că îndrumarul nu reproduce materia disciplinelor mai sus enumerate. El conține sfaturi și recomandări – metodologia –, pe baza cărora trebuie predată materia aferentă primelor opt săptămâni de școală pentru toate disciplinele, explică jurnaliștii de la România liberă. Singurele manuale de care vor baneficia elevii dintr-a V-a sunt: sport, dirigenție și religie.

 

Experimentul a fost generat de faptul că noile manuale pentru elevii de clasa a V-a nu vor ajunge la timp pe băncile școlii. Cele vechi datau din 2006. Ministerul Educației a gestionat deficitar licitația pentru noile manuale, contestațiile nefiind soluționate în timp util, motiv pentur care 170.000 de elevi din clasa a V-a nu vor beneficia de noile manuale, cu excepția celor pentru disciplinele enunțate mai sus.

 

"Este un document care astăzi a plecat către 20 de judeţe, săptămâna aceasta va ajunge în fiecare unitate şcolară în care avem clasă de a V-a. Evident un exemplar va fi disponibil în fiecare clasă şi pentru profesorii care urmează să predea la aceste clase. Sunt cele şase arii curriculare la care avem contestaţii astăzi. Astăzi de dimineaţă au plecat cu ajutorul Poştei Române 82.200 de exemplare către 20 de judeţe, în special cele din Nord-Est şi Nord-Vest, care sunt mai depărtate de Bucureşti. Până în data de 8 septembrie vor ajunge toate aceste compendii în unităţile şcolare pentru copiii din clasa a V-a", a spus ministrul Liviu Pop într-o conferință de presă. 

 

Tipărirea compendiului a costat 4 lei, iar transportul 14 bani per exemplar, în total fiind tipărite 177.000 de exemplare. Costul total al celor 177.000 de exemplare este de 732.780 lei, bani oferiţi de minister.  

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22