Ţuţuianu, ministrul Apărării, şi-a dat demisia. Premierul Tudose i-a acceptat-o

E.b. | 05.09.2017

Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Adrian, a declarat, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia. Premierul i-a aceptat-o

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Decizia privind conducerea Ministerului Apărării va fi luată în coaliție, a anunțat marți premierul Mihai Tudose. El a precizat că a discutat deja cu Liviu Dragnea, președintele PSD.

 

ntâi ne consultăm în partid, stabilim o propunere. Deci de aici încolo este o decizie politică. Ne vom întâlni la partid, în alianță și vom decide", a declarat Tudose, la România TV.

 

Premierul a precizat că "în maximum" 45 de zile va fi numit un nou ministru al Apărării, după demisia lui Adrian Țuțuianu. 

 

UPDATE: Demisia lui Adrian Țuțuianu, ministrului Apărării Naționale, a fost acceptată de prim-ministrul Mihai Tudose, au declarat surse guvernamentale, conform Agerpres

 

 „Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă”, a completat Ţuţuianu, la Antena3.

 

"I-am spus că dacă demisia mea aste este o soluţie care repară lucrurile, eu sunt un om serios", a precizat Ţuţuianu.

 

El a susţinut că există banii necesari pentru plata salariilor şi că va fi respectat calendarul anunţat.

 

Nu există probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispoziţiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din Legea responsabilităţii fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 în trimestrul 3 şi să rezolvăm la data de 15 septembrie toate problemele care ţin de salarii şi alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau să fac precizarea că pe data de 15 septembrie plătim salariile aferente lunii august şi că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare”, a declarat ministrul Apărării.

 

******************

 

Premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor, au declarat surse guvernamentale, conform News.ro.

 

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, marţi, că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii MApN, drepturile salariale ale angajaţilor vor fi plătite eşalonat în această lună.

 

 
Iohannis a discutat cu Tudose  dupa ce Tutuiianu a anuntat ca nu mai are bani de salarii

 

 

Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Mihai Tudose imediat dupa ce Ministerul Apararii a anuntat ca va plati esalonat veniturile militarilor, potrivit unor surse politice, citate de HotNews.

 

Anuntul fara precedent al Ministerului Apararii a luat prin surprindere intreaga scena politica. Tutuianu a declarat ulterior ca ministerul are bani pentru salarii.

 

 

Comunicatul  MApN

 

 

Ministerul Apărării Naționale anunță că a dispus efectuarea, în 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit, în condițiile în care până în acest moment nu a fost făcută rectificarea bugetară pe acest an.

 

Potrivit unui comunicat al MApN, Direcția financiar-contabilă din Ministerul Apărării Naționale a dispus către toți ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale mai multe măsuri, "în scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017" și având în vedere "necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010".

 

Astfel, s-a dispus efectuarea, în 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/ salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit, și efectuarea, la aceeași dată, a plății diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe.

 

Totodată, între 21 și 25 septembrie va fi făcută plata sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului și ale angajatului și a impozitului pe venit.

 

De asemenea, s-a dispus "efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plății sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc)", se mai arată în comunicat. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22