Ponta: Foarte mulți știm că Tel Drum e firma lui Dragnea. Despre pactul Dragnea - Ghiță

Dora Vulcan | 06.09.2017

“Suntem foarte multi care stim in mod direct” ca firma Tel Drum din Teleorman este a lui Liviu Dragnea, a spus Victor Ponta, fost lider al PSD și premier al guvernului în care actualul lider a fost ministru al Dezvoltării.

Pe aceeași temă

 

 

 

Ponta, exclus din PSD, l-a acuzat ca Dragnea ca minte cand spune ca n-a mai vorbit cu cei de la Tel Drum din 2004.

 

DNA i-a acuzat pe directorii Tel Drum pe 18 august de frauda cu fonduri europene. Petre Pitis, directorul Tel Drum, a negat si el ca ar avea o relatie personala cu Liviu Dragnea si ca liderul PSD n-ar avea nici o legatura cu firma.

 

 

Fragmente din interviul acordat de Ponta pentru stiripesurse.ro

 

  • Despre TelDrum

 

Reporter: Cu Tel Drum ce e? Aţi pomenit de Tel Drum. Domnul Gelu Diaconu a lăsat să se înţeleagă că are date despre legăturile lui Liviu Dragnea cu Tel Drum.

Victor Ponta: Hai să ne lămurim. Eu nu cred că există cineva, un român din cei 20 de milioane, care să aibă cel mai mic dubiu că Tel Drum e al lui Dragnea. Toată lumea ştie. Suntem foarte mulţi care ştim în mod direct chestia asta. Faptul că Liviu se poate duce la televizor şi atât de senin să spună că din 2004 nu a mai vorbit cu ei pe mine mă sperie pentru că... când toată lumea ştie că minţi, că poţi să o faci... aici l-a depăşit şi pe Băsescu.

 

Reporter: Deci dumneaavostră ştiţi cu date concrete chestia asta.

Victor Ponta: Dar nu sunt doar eu. Staţi aşa. Toată lumea ştie. Nu e vreun secret. Dar de ce să te duci la televizor să spui că nu-i cunoşti din 2004? Aici e o chestie totuşi un pic patologică.

 

 

  •  Relația lui Dragnea cu Ghiță

 

Ponta a spus ca la alegerile din 2016 a fost o intelegere intre cei doi, la care ar fi asistat personal. Liviu Dragnea i-ar fi propus lui Ghita sa-l ajute sa intre in Parlament, iar Ghita i-ar fi promis in schimb sa-l ajute cu RTV, televiziunea pe care o controleaza prin interpusi.

 

Victor Ponta: „Hai să ne înțelegem. Aia a fost o înțelegere între Dragnea și Sebi Ghiță. Și anume: Liviu Dragnea i-a spus lui Sebi Ghiță că mă lasă să-l ajut să intre și el în Parlament și Sebi Ghiță i-a spus lui Dragnea că îl ajută cu RTV. Eu am fost de față la această discuție. Ei fiind foarte buni prieteni, nu trebuia să-i pun eu în contact. Că după aia, după ce Sebi Ghiță, săracul, a fugit și Dragnea l-a păcălit, e o altă discuție. Dar a fost o înțelegere între un șef de partid și un proprietar de televiziune, din care trebuiau să câștige amândoi. Ca la toate înțelegerile cu Liviu Dragnea, a câștigat doar el”, a dezvăluit Victor Ponta, în interviul acordat ştiripesurse.ro.

 

 

Background:

 

Într-o investigație proprie, Hotnews a demonstrat că Liviu Dragnea controlează TelDrum iar acționarii sunt doar de fațadă. Dragnea a fost presedinte al CJ Teleorman intre 2000 si 2012. La propunerea sa si cu votul consilierilor judeteni Tel Drum este privatizat in 2001 pentru 400.000 de lei.  Cumparatorul Tel Drum este Marian Fiscuci, un coleg de liceu al lui Dragnea. Liderul PSD semneaza contractul de vanzare din postul de presedinte de CJ. Doar activele contabile erau de 2 milioane de lei, scrie Hotnews.ro.

 

Sebastian Ghiță, aflat în mai multe anchete ale DNA, a fugit din țară între două prezentări la poliție cerute de restricția controlului judiciar sub care se afla. El a fost localizat și arestat în Serbia. Acum este liber și implicat într-un proces de extrădare, cerută de autoritățile române celor sârbe.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22