O comisie a Congresului cere FBI informațiile compromițătoare culese de Rusia despre Trump

Dora Vulcan | 06.09.2017

Comisia pentru Informații din Camera Reprezentanților (cameră a Congresului) le-a cerut Departamentului de Justiție al SUA și FBI documente din dosarul în care Rusia este acuzată ca a colectat materiale compromițătoare despre Donald Trump, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 

Adam Schiff, democratul cu cel mai înalt rang din cadrul comisiei a declarat pentru MSNBC ca, impreuna cu alti membri democrati ai Comisiei, el a obiectat fata de trimiterea acestor citatii, pe care republicanii, apreciaza el, le-au emis intr-o incercare de a-l discredita pe autorul acestor dezvaluiri, fostul spion britanic Christopher Steele.

 

Republicanii au apreciat ca este important sa inteleaga "geneza" dosarului si daca a fost "creat" cu scopul de a-l "sabota" pe Trump in timpul campaniei sale electorale din alegerile prezidentiale incununata de succes.

 

Dosarul a fost finantat de un grup care a efectuat "cercetari" cu privire la opozitia politica fata de Trump in cursul campaniei electorale din 2016, in care sunt formulate acuzatii dure la adresa miliardarului republican, consilierilor sai apropiati si finantarilor sale.

 

Comisia pentru Informatii efectueaza una din numeroasele anchete cu privire la un presupus amestec al Rusiei in alegerile din 2016 in Statele Unite si la o eventuala complicitate intre membri ai echipei de campanie a lui Trump si Moscova.

 

Rusia respinge orice amestec in alegeri, iar Trump neaga orice colaborare. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22